Sümpoosionil osaleb kolm Eesti kunstnikku: Laura Põld, Kristin Orav ja Jarõna Ilo. Suurem osa kunstnikke on pärit meie lähiriikidest - kolm Leedust ja kaks Venemaalt. Leedust pärit Andrius Janulaitis on lõpetanud Vilniuse Kunstiakadeemia keraamika eriala. “Tahtsin minna skulptuuri õppima, aga kartsin eksameid,” seletab ta naeratuse saatel.
Andrius ammutab inspiratsiooni inimkehast, teda vaimustavad nii luud ja lihased kui ka kogu inimese olemus ja eksistents. Oma äsjavalminud, inimkätt kujutavat skulptuuri iseloomustab ta kui “Break true hand” – inimesel on soov midagi saavutada, kuhugi ulatuda, kuid alati on raskusi ja takistusi, mis ei lase puutumatult kõrgustesse sirutuda.

Kaugematelt maadelt on tulnud kaks kunstnikku, Claude Aussage Prantsusmaalt ja Neil Hoffmann Tasmaaniast. Claude on oma elust palju aega viibinud Venemaal, seega pole talle siinne piirkond väga kauge ja võõras. Olles oma algselt ametilt aatomifüüsik, leidis Claude tee skulptuurini erinevate workshop’ide kaudu. Lisaks on Claude ka ahjuehitaja.
'
“Kõige parem ongi õppida erinevate inimestega kohtudes ja neilt nippe ning ideid saades,” lausub Claude, kes on osalenud workshop’ides paljudes paikades, üks erilisemaid neist Jaapan.
Kõige kaugemalt tulnud Neil Hoffmann on õppinud keraamikat Austraalias ja Tasmaanias. Tema lemmikteema on maa ja elu suhe. Tema töödes on puudutatud piire elusa ja elutu vahel, seda, kuidas kivistisest saab elu ja kust oleme tegelikult pärit ka meie.