Üheskoos pidasime nääre Sadala rahvamajas. Saime esitada oma veel jõuluhõngulisi ja vanu näärilaule. Juba veebruaris saime osaleda isamaaliste lauludega Torma vallavanema vastuvõtul. Meid oli seekord laulmas pea terve koor. Esinemiseks valmistusime hoolikalt ja täie tõsidusega.

Järgnevalt pidime muidugi kohe hoogsalt laule õppima hakkama, sest olime endid kirja andnud kahele suuremale laulupäevale. Esimene neist päris põnev ja väljakutsuv, Uma pido Võru Kubijal ning teine Eesti Segakooride Liidu korraldatav liikmeskooride laulupäev Elvas. Võrukeelsete laulude omandamisega nägime ikka palju vaeva. Sügisel käisime Triinuga Võrus laulusõnade väänamist-käänamist õppimas. Kui saime lauluraamatud kätte, oli vaja esmalt keel selgeks saada, seejärel õigesti sõnalõpud paika ning ka viisid selgeks. Kui rohkem tähelepanu pöörati sõnade ütlemisele, läks laulmine käest ära, kui aga nootidele, siis kadusid sõnad. Nii möödusid mitmed proovid, enne kui asjad sujuma hakkasid. Hea, et mõni laulja oma juurte kaudu seda keelt veidi tunneb, sellest oli suur abi. Lõpptulemus oli vaeva väärt. Pidu oli tõeliselt omanäoline ja tore! Mõnest laulust said meile päris lemmikud, mida hiljemgi koos lauldud ja esitatud ka oma rahvale. Samaaegselt võru keele õppimisega oli vaja selgeks saada Elvas ettekandele tulevad lood.

Elva laulupäev toimus 2 nädalat hiljem. Ega needki laulud kergete killast olnud. Ausalt tunnistades saime mõne lauluga ainult tutvuda, aga päris jänni ka ei jäänud. Igatahes ilm oli päikeseline ja tuju hea!

Kuna kooril on rahvariiete muretsemine poole peal, siis oli rahastamisel suureks abiks võimalus käia metsas puid istutamas. Töökate käte läbi said ühel laupäevasel päeval maamulda üle 5000 kuusekese. Jõudu neile kasvamiseks!

Tore oli meie endise kultuurijuhi Janno organiseeritud sõit koos esinemistega Hiiumaale, bussiseltskonnaks lauljad, tantsijad, pillimängijad. Nii mõnigi meist sai esimest korda Hiiumaale. Sõitsime ja tutvusime ilusate paikadega, tuletornidega, linnaga, vaatamisväärsustega.

Meie ülesastumine oli Kärdlas laadal ning järgmisel päeval Kalanas. Viimases kohas toimusid just külapäevad nimetusega KÜLLA KALANA KÜLLA. Saime külastada taluõuesid ning maitsta pakutavat.

Igas talus erinevad asjad, kellel kohvik, kellel taimetoitlustus, kellel soojad värskelt küpsetatud vahvlid, ühes talus külaraamatukogu, kus külas Tõnu Õnnepalu jne. Pärast näiteringi esinemist Kalana paadikuuris said tantsijad ja lauljad esineda.

Juhuseid on mitmeid ja ühel hetkel sattus postkasti kiri kutsega osaleda Tartus öölaulupeol Järjepidevus. Muidugi saime ruttu omavahel arutelud peetud ja end peole registreeritud. Paljud isamaalised laulud juba varasemast ajast õpitud, saime ikka mitmeid kordi suvelgi kokku, et valmistuda ühiseks suursündmuseks.

Eeslauljateks tänased tuntud lauljad ja koorid neile abiväeks ning taustaks. Tore, et kogu koor sai sellest osa!

Emotsioonid oli südantliigutavad ja nii mõnigi kord oli vaja miskit silmanurgast ära pühkida.

Kõige suuremaks ja vastustusrikkamaks sai meile detsembris kruiis Tallinn- Stockholm- Tallinn. Selle sõidu jooksul tuli anda kaks kontserti, mille kuulajateks enamasti soomlased, rootslased ja ikka eestlased ka. Lauluproovide arv jälle suurenes, vastutus- ja kohusetunne ajasid takka. Hea on laulda, kui laulud selged, siis jõuab laululust ja emotsioon ka kuulajani. Kavad omandatud, võis sõit alata. Päris põnev oli!

Sõites Stockholmi poole, oli reisijaid laeval kokku üle kolme tuhande. Meil läks esinemine hästi! Järgneval päeval saime tutvuda linnaga. Kes külastas kaubandust, kes muuseume ja kirikuid. Õhtul ootamas jälle uus proov ja esinemine. Laeval oli tore karaoket laulda, tantsida ja kooriga koos aega veeta.

Meie sõbralikud lauluhääled on kõlanud Torma ja Laiuse kirikus, Sadala Külade Seltsi sündmustel, jaanitulel, advenditulede süütamisel. Et on juba hooaeg, siis on ka uued sündmused ees ootamas. Hetkel käib täie tõsidusega ettevalmistus XXVII üldlaulupeoks.