Arvatavasti oli see siis veel rataslaev, sest hilisemal ajal laev enam ei pahisenud, vaid tegi ühtlast podinat.

Kurioosset: 1867. a mainitakse kliinilise meditsiini raamatus erakordset juhtumit kellestki 25-aastasest Kokora vallas Kallastel elavast naisest Stephanida Tarasjevnast, kes on kreeka õigeusku, suvel töötas tellisevabrikus Ropkas, talved veetis Kallastel vanemate juures. Tüdruku diagnoos on haruldane: elevantinimene. Ehk siis ebanormaalselt suurenenud jalad, käed, nägu. Esimesed haigusnähud ilmnenud tal juba 2-aastaselt.

1863 on Kokora vallakohtuprotokollides aga huvitav lugu Kallaste mehest, kes tuleb ise kohtu ette ja palub ennast nekrutiks arvata - 11. oktoober 1863. Tulli ette Kusmin Kastlohv, kes teatas, et tema ei taha enam oma naisega ellada ja kui kroonu temad vastu võtab, siis ta lähheb soldatiks.

Kus pidi mehel alles põli olema, et oma abielu ohakakroonist nii kergelt lahti saada soovis, sest tavaliselt püüti soldatiks minemist vältida. Küll raiuti endal sõrmi ja isegi peitliga varbaid otsast.

Illustratsiooniks huvitav foto Kallastest. Justkui taevalinn, kummaline ja ebamaine. Foto Tamara Keksi pildialbumist. Järgmine kord läheme elame kaasa märtsikuisele hundijahile.