Ettevalmistused peoks said alguse möödunud suvel ja sügisel saigi saadetud kutsed kaheksale Tartumaa kapellile. Kahjuks ei saanud kaks kapelli tulla, aga see- eest olid kohal külalised Viljandimaalt Kolga-Jaanist. Kapellid saabusid kohale kella neljaks, et saada üksteisega tuttavaks, ajada juttu ja süüa koos mulgiputru.Tegi­me ühisorkestri proovi ja loosisime õhtuse peo esinemisjärje­korra. Pidu algas Tartumaa kapellide orkestri esinemisega, kes esitas palad "Riidaja polka" ja "Kungla rahvas". Orkester võeti väga hästi vastu ja plaksutati tagasi. Iga kapell pidi esitama ka oma versiooni mõnest eurovisioonil kõlanud loost. Kapellid esitasid siis lugusid:

Rõngu Kapell- "Õnnesoove" ( 1968 Cliff Richard "Congratula­tions", UK)

Väägvere Külakapell- 2002 Marie N "I Wanna", LAT

Konguta Kapell- "Hüpiknukk" (1967 with "Puppet on a String" by Sandie Shaw, UK.)

Marjulise- "Ahoi Ohe" (1961 The Allisons "Are You Sure?", UK)

Nõnnaviisi- Elena Paparizou "My Number One", 2005, GRE

Siller- "Rändajad" Urban Symphony 2009, EST

Neid esitusi hindasid külalised Kolga-Jaanist ja nad valisid väl­ja Väägvere Külakapelli, kes oli oma etteastega kõige rohkem vaeva näinud.

TARTUMAA KAPELLIDE ORKESTER


Peale orkestrit saabuski hetk, mil lavale hakkasid üksteise järel astuma kapellid. Loosi tahtel olid esimesed külalised Kolga-Jaanist ansamblist "Tontar"

Tontari esinemise lõpetas eksperimentaalansambel, mille koosseisus oli kaks Tontari pillimeest ja Konguta Kapelli bassi­mees Valdur. Kõlasid väga ilusad rahvalikud laulud.

RÕNGU KAPELL

Rõngu kapell oli väga huvitava ja mitte-eestipärase, vaid eu­roopaliku koosseisuga. Lisaks tavalistele kapellide pillidele oli neil ka kolm puhkpilli. Kavas olid instrumentaalpalad ja lood naissolisti ja meesansambliga.

VÄÄGVERE KÜLAKAPELL

Meie head ja kallid sõbrad Väägverest näitasid jälle oma tuntud head taset. Nende esinemise ajal oli saal täis tantsulusti ning laulurõõmu.

KONGUTA KAPELL

Konguta Kapell korraldajana tundis suurt rõõmu, et üritus läks korda ja sõbrad olid koos. Laval olla ja kõikidega koos lustida oli suurepärane tunne. Nagu tavaliselt meil kombeks, viskas keegi väikese vingerpussi aga see kuulub meie esinemiste juurde ja selle üle on meil kõigil hea meel.

MARJULISE (Elva)

Külalised Elvast esitasid folkloorsemat muusikat. Nende mõt­likum ja rahulikum muusika oli erinev tavapärasest kapellide repertuaarist. See oli väga hea, sest see tõi vaheldust ja meel­dis ka rahvale.

NÕNNAVIISI

Üks vahva punt Peipsiveerelt, kes esitas erinevate maade tant­sulugusid, kaasaarvatud Valgevene ja Austria.

SILLER (Ilmatsalu)

Meie ametliku esinemise osa lõpetas Siller. Viimasena esinesid nad mitte sellepärast, et jõudsid teistest hiljem kohale, vaid nii tahtis Fortuuna.

SIMMAN

Peale kapellide esinemist läks edasi pidu vaba lavaga. Algus nelja, lõpuks tosina pillimehega.

SUUR TÄNU KÕIGILE OSALISTELE!

KOHTUMISENI !!