Hommikul kogunesid huvilised Kon­guta Kooli ruumidesse, kus ennast sai kirja panna paljudesse erinevatesse trennidesse. Kooliealistel oli võimalus meisterdada juhendajate Eve ja Katri­niga, eelkooliealiste jaoks oli olemas lastehoid tädi Ritaga. Kuna südameter­vise päev oli mõeldudki peaasjalikult tööealisele elanikkonnale, siis täiskasva­nuid ootas aga hoopis rohkem erinevaid võimalusi ennast erinevates trennides proovile panna, tervist kontrollida ja kuulata pakkumisi erinevatelt firmadelt.

Toitumisterapeut Anneli Soots rääkis avaloengus tervilikust toitumisest ning sellest, kuidas erinevaid toite süües oma tervist parandada, hiljem sai tutvuda ka tema poolt välja antavate ajakirjade­ga. Seejärel saime nautida imekaunist kontserti spordiklubilt Gymnastic, mille suured ja väikesed iluvõimlejad näitasid fantastilisi tantse ja liikumiskavasid. Eda­si toimusid treeningud kahes erinevas saalis. Proovida sai bosutreeningut, zum­bat, joogat, pilatest ja fatburn - aeroobi­kat. Igasse trenni jätkus just parasjagu huvilisi ja trennide vahel olid väikesed pausid, seega sai tõeline spordihuviline osa ka kõigist pakutud võimalustest.

Massaažiteenust soovijatele - vaja­jatele pakkus Raili Toompalu. Tartu Ke­hastuudiost oli kohal Terje Retter, kes tutvustas uusi võimalusi oma keha eest hoolitsemisel - transion- ning endos - protseduure, mida viiakse läbi Tartus Vaksali tänava salongis. Asjatundlikku juttu ilmestas ka film kehas toimuvatest muutustest protseduuride käigus.

Toidupoolise eest hoolitsesid leiva­tootjad Pere ja Paadi Pagar, kelle maits­vaid tooteid oli võimalus degusteerida, oodatult olid kõige populaarsemad te­raleivad. Koolimaja koridoris oli ka juur - ja puuviljalaud, kooli hea toetaja, Hans Bergi poolt.

Kõige populaarsemaks olid kindlasti toredad tudengid Tartu Tervishoiu Kõrg­koolist koos oma juhendajatega. Nende juures oli võimalus enda tervise kohta palju teada saada - kaaluti, mõõdeti nii keha massi kui ka hemoglobiini, koleste­rooli, veresuhkrut ja keha rasva - ja vee­protsenti.

Männikus sai samal ajal mängida disc­golfi Meelis Külaotsa juhendamisel.

Kõige lõpuks anti huvilistele ja vapra­tele vastupidajatele kätte käimiskepid, kõik koos said minna 5 km rajale. Meie toetaja A Le Coq turgutas kõiki spordi­huvilisi spordijoogiga.

Kohale tulnud inimeste ja korraldaja­te meelest läks päev väga hästi korda. Kõik pakutud võimalused olid inimes­tele tasuta. Külastajaid oleks ehk võinud rohkem olla, seda eriti kohalike hulgast. Aga neile, kes kohale tulid, meeldis väga ja kõik jäid ülimalt rahule.