Oleme võtnud tänavu arvesse tagasisidet, mis näitab, et piirkondliku vooru taastamise vastu tuntakse suurt huvi. Vahevoorud korraldame Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Jõhvis. Edasi pääsenud lähevad finaalkontserdile, mis on muudetud ühepäevaseks.

Viljandimaa maakondlik tantsupäev peetakse pühapäeval, 12. veebruaril kell 15 Ugalas. Üles astub 14 truppi ning näha saab 33 tantsu. Esindatud on laste-, vaba-, estraadi-, eestiteemalised-, showja tänavatantsud. Esindatud on kõik vanuseastmed: I-III klassi õpilaste lastetantsud ning IV-VI, VII-IX ja X-XII klassi etteasted.

Esinevad CRJG balletistuudio, CRJG Hebe, E1, E2, Eve stuudio, Desire, Face, S-Stuudio, tantsustuudio Brilliance, MiniTck, JJ-Street, JK Tuleviku tantsutüdrukud, Getter ja Katri ning Anett London. Tantse hindava žürii viiest liikmest kolm käivad kõigil maakondlikel ja piirkondlikel tantsupäevadel. Oma maakonnast on kaasatud kaks hindajat.

Iga kontserdi lõpul jagab žürii välja eripreemiad ning tantsupäeva lõppedes annab juhendajatele ja õpetajatele nähtu kohta tagasisidet. Piirkondlikelt tantsupäevadelt edasi pääsenud trupid võistlevad finaalis, mis peetakse 21. aprillil Tallinnas Nokia kontserdimajas. Õhtujuht on «Koolitantsu» ajaloos esimest korda naine: noor näitleja Kati Ong.

Kohapeal saab osta «Koolitantsu » kujunduse ja värvidega esemeid, nagu T-särke, sokke, pastakaid ja kleepse.

Maakondlikesse voorudesse tuleb pildistama Kuma Foto. Iga end jäädvustada lasknud tantsutrupp saab kingituseks oma fotoga «Koolitants 2012» kalendri.