Ekskursioonil külastasime Tarva, Kurevere, Vasalemma karjääre, kus õpilased nägid, kuidas tööprotsess toimub. Neile räägiti muredest ja hüvedest, mis kaasnevad dolokivi kaevandusega. Lisaks sellele külastasime Padise kloostrit, mis on ilus tõestus sellest, kuidas lubjakivist ehitised säilivad läbi aastasadade. Kuid kui ehitised lagunevad, peab neil kindlasti katus peal olema, sest tänapäevased sademed murendavad neid.

Edasi viis sõit Rummu järve äärde, mille kõrval oli Rummu tuhamägi, see oli suur elamus. Mäel oli nii erosiooni kui materjali äravoolet. Õpilased said aru, et seal, kus taimed kasvavad, ei ole see probleem nii suur.

Järgmisena käisime uudistamas Keila juga ja Türisalu panka. Türisalu pangal oli näha nii murrangulõhesid kui ka murrutuskulpaid. Õpilased kogusid selle jalamilt endale fossiilidega kivimeid.

Edasi ootas meid Kostivere karstiala, mis suures osas oli vee all, ilusaid karstiseeni meil seetõttu ei õnnestunudki näha. Kui me juba karstumist näha tahtsime, käisime ära ka Tuhala karstialal, kus kohalik giid meile nendest protsessidest rohkem rääkis. Iga õpilane sai nõiakaevust nõida otsida ja energiasambalt energiat ammutada.

Päeva lõpus käisime Anelema karjääris, mis on peamiselt tegevuse lõpetanud ja sinna põhjagi oli tekkinud järv.

Peale ekskursiooni tegid kõik õpilased esitluse  ekskursioonimuljetest ja uutest teadmistest. Meie valisime välja parimad. Nüüd tahame veel neid tutvustada naaberkoolis ja oma kooli lapsevanematele. Aitäh kõigile, kes meil seda projekti teha aitasid, eriti KIK-ile, kes meid toetas rahaga.

Pildid ja esitlused meie reisi kohta on nähtavad Koonga kooli kodulehel aadressiga koongapk.edu.ee.