Kas Pikavere väike mõisakool saab pakkuda sama head haridust kui suured põhikoolid? Hea haridus saab alguse heast õpetajast, kes õpilastes õpihuvi äratab ja õppeprotsessi suunab. Pikavere koolis töötavad head õpetajad, kes on osanud õpilastes maailma vastu huvi äratada ning iga õpilase andeid ja võimeid arendada. Tänu väikestele klassidele on õpetajal võimalus iga lapsega individuaalselt tegeleda ning hea õpikeskkond luua.

Praegu on ühes klassis puutetundlik tahvel ja õpilaste kasutuses kaks arvutit.

Eelolevast sügisest saavad ka teistes klassiruumides olema õpilaste kasutuses arvutid, et vajadusel tunni ajal vajalikku infot leida, e-teste või e-töövihiku ülesandeid täita.

Meie õpilased osalevad mitmesugustes ainealastes ja üldharivates projektides ja võistlustel. Osalesime rahvusvahelisel matemaatikavõistlusel, Känguru võistlusel ja mitmesugustel ainepäevadel. 4. klasside veebipõhises karjäärimängus saime Harjumaal 2. koha. 2. ja 3. klass osalevad loodushariduslikus projektis „Tere, kevad".

Huviharidus ja huvitegevus on kooli palge kujundajad. Koolis tegutsevad muusikaringid, näitering, mänguring, käsitöö- ja puutööringid, matkaring, robootikaring ja džuudoring.

Pärast koolitunde osalevad kõik lapsed mänguringis kuni kella 14ni, teiste huviringide tegevus kestab iga päev kella 15.30ni. Pärast klassitunde ringidesse jäävad õpilased on saanud seni tasuta lõunaeinet. Kevadkontserdil ja perepäeval mais saab näha ja kuulda näitemängu- ja muusikaprogrammi ning suurt kunsti- ja käsitöönäitust.

Lähemas tulevikus on kavas lapsevanemate abiga ehitada parki õuesõppe paviljon, rajada seiklus- ja tervisespordirada jne. Pikavere kool on väärika ajalooga arenev ja uuenev kaasaegne haridusasutus. Pikavere kooli uksed on valla ka Rae valla lastele, kellele meeldib väikese mõisakooli sõbralik õhkkond.