Aastate jooksul olid Tapa gümnaasiumi õpilased kirjutanud lugusid ja joonistanud pilte oma kodukoha kohta. Õpetaja Elle Kivisoo oli oma õpilaste tööd kokku kogunud ja tuli toredale mõttele neist raamat koostada. Õpetaja Lea Oja andis oma õpilaste töid lisaks. Raamatu koostamise ideed tunnustas tänutähega ÜRO lastefond UNICEF.

Raamat valmis linna juubeliaastal mitmete inimeste heas koostöös. Elle Kivisoo rääkis raamatu saamisloost ning tänas Tapa vallavalitsust, Tapa gümnaasiumi, Agnes Jürjot, Tiina Piipu, Lea Oja ning teisi toetajaid. Muistenditekogumiku kujundas ja küljendas Avo Seidelberg ning trükkis VR Kirjastus. Projekti aitas rahastada Eesti Kultuurkapital.

Tapa vallavanem Alari Kirt tänas tegijaid ja leidis, et raamat "Tapa - minu kodukoht" on muuhulgas toredaks kingituseks valla külalistele.

Meeleolukalt esitasid oma kirjutatud muistendeid Tapa gümnaasiumi õpilased Anete Luste-Itchev, Kätlin Palmsalu, Liisa Allsoo ja Rainer Viilveer. Kuulajad said teada, kuidas said endale nimed Männikumägi, Rotimets, Rotimägi ja Valgejõgi. Muistendid kirjeldavadki Tapa valla loodusobjektide ja paikade tekkimislugusid läbi laste fantaasia.