Doonorite soovil võttis Põhja-Eesti Regionaalhaigla Verekeskus käesoleva aasta veebruaris kasutusele annetuskaardid, mis võimaldavad doonoritel vereloovutuse eest tänutäheks mõeldud meened ja maiustused annetada vähekindlustatud peredele. Praeguseks on kogutud 204 kaarti, mille alusel pani verekeskus kokku kingipakid 25 perele.

„Meile teeb suurt rõõmu, et Eestis on palju heasüdamlikke inimesi, kes märkavad abivajajaid enda ümber. Väikese koha kohta on Kullamaa inimesed aktiivsed ja tublid vereloovutajad, mistõttu otsustasime kogutud annetuskaartide eest esimesed kingipakid kinkida Kullamaa valla vähekindlustatud ja paljulapselistele peredele," ütles dr Riin Kullaste.

Lisaks ürituse pidulikule osa toimub Kullamaa kultuurimajas kl 15-17 ka doonoripäev, kuhu on verd loovutama oodatud nii uued kui ka püsidoonorid.

Doonorite verd kasutatakse rasketel operatsioonidel ja sünnitustel, patsientide raviks verejooksu, raske trauma, aneemia, leukeemia, vähi- ja maksahaiguste, põletuste ning paljude teiste haiguste puhul. Doonorivere toel on võimalikud ka paljud plaanilised operatsioonid, mida muidu liiga suure verekaotuse kartuses ei saaks sooritada.

Rahvusvahelise veredoonorluse päeva tähistamist toetavad: Kullamaa vald, Fazer Eesti AS, AS Bambona ja AS A. Le Coq.