Tänavu seitsmendat korda toimunud valimistel olid väga tugevad kandidaadid-nominendid, kellel on mitu rolli, millega nad hiilgavalt hakkama saavad. Valik tehakse soovituskirjade alusel ja valijad - VEDA daamid - ei pruugi kandidaate tunda. Otsustajate sõnul on soovituskirjad läinud aasta-aastalt üha mahukamaks ja põhjalikumaks.

Tänavused kolm aasta naise tiitli nominenti olid: Jana Rebane, Külli Talmar ja Annika Vaikla. Tiitli pälvis Viimsi Kooli huvijuht Külli Talmar.

Jana Rebane

Jana Rebane on kolme Viimsi Koolis õppiva tubli ja andeka lapse ema. Aktiivse ja ideerikka inimesena on ta seotud mitme kogukondliku projektiga, osaleb vallavolikogu noorsoo- ja hariduskomisjoni ning sotsiaalvõrgustiku töös, samuti Viimsi ja Taani Guldborgsundi ühisprojektides. Jana moto on: ainult südamega näed hästi!

Jana Rebane töötab Viimsi Lasteaedade vanemõpetajana ja õppejuhina. Ta on mõelnud välja ja avaldanud õppematerjale, viinud läbi koolitusi, juhendanud praktikante. Teda on tunnustatud Harjumaa aasta õpetaja 2011 ja Harjumaa õppija arengu toetaja 2011 aunimetustega.

Mitmekülgsete huvide ja aktiivse elulaadiga jõuab ta tegelda spordiga, maalida, kududa, heegeldada ja viltida ning leida veel aega, et lugeda ja teatris käia.

Kaheksa aastat on ta olnud seotud Viimsi Invaühingu lastega, osalenud nende laagrites ja õpetanud seal lapsi. Tal jätkub südamesoojust paljude sõprade jaoks ning kunagi ei jäta ta sõpru hätta.

Annika Vaikla

Kuna Annika on lastega kodune (tal on kaks väikest tütart), siis realiseerib ta oma ametioskusi, suheldes pere ja kaaskodanikega ning täiendades ennast erialaselt EBSi avatud ülikoolis. Head suhted nii perekondlikul kui ka kogukondlikul tasemel on talle väga olulised. Annika näol on tegemist väga positiivse inimesega, kel on suurepärane oskus mõelda igas olukorras positiivselt ning kellega suheldes muutuvad kõik päikselisemaks.

Tänu Annika aktiivsusele loodi Soosepa elurajoonis 2010. aastal külaselts, mille esimeheks valiti ühehäälselt Annika. Tema eestvedamisel on toimunud mitmed väga edukad ühisüritused. Ta on aidanud käivitada mitme külaliikme ideid, nagu näiteks Soosepa raba terviseraja loomine ja Soosepa elurajooni mänguväljaku uuendamine. Tema eestvedamisel on loodud veel mitmeid tulemuslikke töögruppe. Ta osaleb Viimsi Lasteaedade tantsupeo korraldamises. Annika eesmärk tõsta Pärnamäe küla piirkonna elanikes algatusvõimet ja toetada külaseltsi aktiivsete liikmete algatusi piirkonna elukeskkonna parandamisel on reaalsuseks saanud.

Külli Talmar - aasta naine 2011

Külli Talmar töötab Viimsi Koolis huvijuhina, sõna- ja väljenduskunsti õpetajana, põhikooli ajalooõpetaja ja klassijuhatajana. Ta on 14-aastase poja ema, hea huumorimeelega ja abivalmis inimene ning suurepärane sõber.

Külli süda ja hing on Viimsi Kooliteater, kus ta on lavastanud alates 1993. aastast kokku 26 lavastust, sh Viimsi Kooli õpetajatega Viimsi Vabaõhumuuseumis "Ranna rahva lood ja laulud", mille stsenaariumi autor ja lavastaja ta ise on.

Oma sügavast ajaloohuvist lavastas ta Viimsi mõisas kooliteatriga Johan Laidoneri 120. ja 125. sünniaastapäevale pühendatud lavastused.

Külli on pannud ennast proovile ka kultuuriloo lektorina. Ta on olnud filmi "Memento vivere" kaasautoriks koos Jaan Kolbergi ja Alar Mikuga. Filmi on võimalik kasutada õppematerjalina koduloo või ajaloo tundides.

Külli Talmar on osalenud Viimsi Kooli ja Harjumaa etluskonkursside žüriide töös. Ta on ette valmistanud ja läbi viinud Harjumaa täiskasvanute harrastusteatrite ja kooliteatrite festivale ning noorte tantsijate suvelaagreid ja aidanud Viimsi Invaühingul korraldada heategevuslikku aastalõpuballi.

Ta leiab, et igal ettevõtmisel on vaja tugevat meeskonda. Iga tegemise ja lavastuse juures peab ta oluliseks, et see jõuaks südamesse.

Kuigi uuendused on talle meeltmööda, arvestab Külli väljakujunenud traditsioonidega ja püüab neid elus hoida. Külli jaoks on tähtis kogu aeg areneda. Ta leiab, et kõiki oskusi saab rakendada kõige paremini, kui oled ise tasakaalus ja tead, mida tahad ja teed.