Pidude ning esinemistega tähistati emade- ja isadepäeva, jaani- ning mardipäeva . Oli Jüriöö jooks ja ENSVaegne stiilipidu Kauni muusikaga rõõmustasid meid suvel Domina naiskoor Tartust ja Türnpu meeskoor Tallinnast ning ansambel Jäääär kontsertidega peoplatsi laval. Pärnu Kunstide maja noorte akordionistide ansambli esinemine Saxby rannas, taustaks loojuv päike, oli sinna kogunenud inimestele kindlasti üheks kaunimaks juuniõhtu elamuseks.

Suvist kontserdiprogrammi saarel rikastasid Jaak Kaabeli eestvõtmisel toimunud ansamblite Svjata Vatra, Folkmilli ja Ultima Thule ülesastumised «Krog 14»-s

Saare spordipäev tõi kohale korraldajate jaoks ettearvamatult suure rahvahulga, mis andis edaspidiseks uut entusiasmi ühiste spordiürituste traditsiooni taastamiseks Vormsil, kus näiteks külad võtavad omavahel mõõtu. Sügisel alanud igakuised mälumängu mõõduvõtmised peaksid aga selgitama nupukaimad inimesed saarel. Siiani on teistest veidi ees õpetajate võistkond MEIE.

Hiiu kandle festival ja oktoobris toimunud ülevabariigiline pärimusmuusika laager pakkusid osalemis- ning esinemisrõõmu paljudele. Vormsi lastele ning täiskasvanutele oli võimalus tasuta tundma õppida erinevaid pille.

Mainimata ei saa jätta, et jälle käib koos Vormsi rahvatantsurühm Eidi Lehe juhtimisel ning naisansambel Malle Hokkoneni eestvõtmisel. Kõik, kes vähegi viitsivad tantsida ja lauluhäält omavad, on oodatud õhtustele seltskondlikele koosolemistele tantsu ning lauluga.

Mis siis on need kokkuvõtvad mõtted möödunud aastast.

Jutt sellest, et Vormsi rahvas on passiivne ning ei viitsi pakutud üritustest osa võtta, ei ole päris õige. Kui suvistel kontsertidel oli tavaliselt kohal mitusada inimest ning sügis-talvistel ettevõtmistel seltsimajas osales 50- 80 vormsilast, siis võib need toimetamised kindlasti kordaläinuks lugeda. Vähemalt publiku hulgalt. Rohkem rahvast saarel, kes osaleks, lihtsalt ei ole.

Kõik üritused on nii head, kui heaks me nad ise teeme. Kas siis oma algatusvõime ja organiseerimisega või lihtsalt kaasalöömisega tantsuplatsil või vaikselt kontserti kuulates. Sinust, kallis Vormsilane ja ainult Sinust sõltub, kui hästi meil peod ja ettevõtmised välja tulevad. Seetõttu ongi mõtted ja aktiivsed kaasalöömised edaspidi alati oodatud. Ise osaledes muudad Sa hallid sügisõhtud värviküllasemaks ja kevadki saabub kiiremini. Tööinimestel on aga väike lõõgastushetk alati tervisele kasulik.

Soovin teile kõigile kaunist jõuluaega lähedaste keskel ja teguderohket uut aastat.