Yogi Bhajan on öelnud, et on olemas üle kahekümne suurema joogaliigi. Igaüks neist rõhutab ühte osa tervikust. Kundalini jooga on kristall, milles on ühendatud kõik need erinevad tahud.

Ühendades endas füüsilisi harjutusi (kriya), hingamistehnikaid (pranayama), käteasendeid (mudra), heli (mantra) ja meditatsioone, on see kiireim tee keha, meele ja hinge vahelise tasakaalu saavutamiseni. Kui praktiseerida kundalini joogat regulaarselt iga päev, võib toimuda muutus juba 40-90 päeva jooksul.

Kundalini on teadlikkuse energia, milles on kogu meie potentsiaal, meie varjatud võimalused, mida me kogeme piiratud viisil. Kundalini jooga praktiseerimine aitab kõrvaldada takistused, minevikusündmustele toetuvad emotsioonid ja hirmud, et arendada oma teadlikkust ja saada kontakt enda tegeliku olemusega, mistõttu on seda kutsutud ka teadlikkuse joogaks.

Selleks, et tegeleda kundalini joogaga ei pea olema askeet ja elama maailmast eemaletõmbununa. Joogaliku neutraalse meele arendamise abil on hoopis lihtsam tulla toime kõigi mõõnade ja katsumustega siin elus. Kundalini jooga õpetab tehnikaid ja teadlikkust tervena püsimiseks. Tugevneb immuunsüsteem, näärmed, närvisüsteem, paraneb vereringe. Samuti aitab see vabaneda ebakindlusest ja halbadest harjumustest ning võimaldab võtta asju nii nagu nad on, mitte läbi oma hirmude.

Kõige tähtsam on isiklik kogemus. Alles siis saavad teadmised tarkuseks, kui neid oma südame ja olemusega tunnetada. Sauel on juba neli aastat toimunud regulaarsed kundalini jooga tunnid. Edasijõudnud käivad koos teisipäeviti kell 19.30-21 Saue saalis (Pärnasalu 31).

Alates 11. aprillist on neljapäeviti kell 19-20.30 toimuvatesse tundidesse oodatud kõik, kel varasem joogakogemus puudub ja vanust vähemalt 16 aastat. Täiendav teave ja registreerimine evelysokk@gmail.com, telefon 528 2511.