Kuna Kuressaare oli pealinna kõrval ainuke osalenud omavalitsus, oleme oma nime kirjutanud festivali ajalukku maailmalinnade Tallinna ja Moskva kõrvale.

Tallinnas Tornide väljakul toimunud viienda Rahvusvahelise Tallinna Lillefestivali lõpuüritusel sai publiku lemmikaia tiitli"Hüva leili" Räpina Aianduskoolilt, võistlusteemade parimateks kuulutati "Aed abivahendiga liikujale" Fiskars Estonialt ja "Seitse ehk Jarru aed" Tallinna Kesklinna Valitsuselt. Rahvusvaheliste aedade kategoorias läks esikoht Helsingisse.

Võitjaile andsid autasud üle Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf ja Kadrioru Pargi direktor Ain Järve. Auväärne zürii eesotsas esimees Kalle Klandorfiga  koosnes 13 liikmest, teiste hulgas tuntud maastikuarhitektid Kersti Lootus, Ülle Grišakov ja Tiina Tuulik, maastikuarhitektuuri õppejõud Kadri Maikov, ajakirja "Kodu ja Aed" aiatoimetaja Tiina Tammet.                 

Lillefestivali selle aasta teemad olid "Aed kui kunstiteos" ja "Tervendav Aed", mille kohta Lillefestivali korraldajad on öelnud järgmist: "Iga aed on tema loojale kõige kaunim kunstiteos ja samas on kõik aiad olenemata nende kujundusest, alati inimestele tervendavad. Meie maailm püsib kolmel vaalal: meid juhivad ilu, tarkus ja headus. Iga aed kätkeb oma looja tarkust, headust ja esteetilist taju, tänu millele terveneb ning selgineb ka vaataja meel".

Lõputseremoonial kuulutati välja ka järgmise aasta teemad: "Suhtlusaed" ja "Võluaed".

Kuressaaare aed jõudis lillefestivalile planeerimis- ja linnamajanduse osakonna ning Kuressaare Linnamajanduse koostööna.  Ideekavandi autor on Liis Koppel, nõuandjaiks Hannes Koppel, Kadri Randoja, Katrin Reinhold.

Selleks suveks hakkab aedade ilu vaikselt hääbuma, kuid näha oli veel palju üllatuslikku ja meeleolukat. Ikka leidub loojail fantaasiat luua midagi enneolematut ja kordumatut. Tänavused aiad jäävad külastajaile avatuks septembri lõpuni.