Juulikuu esimesel nädalavahetusel käisime kohtumas Kuremaa Jenselni kultuuriseltsi ja Viljandimaa kultuuritegijatega. Meie laulsime, tantsisime ja tegime nalja Kuremaa lossi ees. Nemad mängisid meile näidendi "Veli Henn ja Hennu veli". Õhtu oli soe ja sume ning pärast esinemisi pidasime piknikku, tegime plaane ja laulsime poole ööni. Pargis põlesid postide otsas suured ümarad kuplid ja kuu taevas oli samasugune. Agaramad näkid käisid öösel kuuvalguses järves alasti ujumas. Oli lummav öö.

Kasutasime seda pikka sõitu ära Jõgevamaaga tutvumiseks. Esimese peatuse tegime Põltsamaa linnas, kus giid tegi meile linnaekskursiooni, seejärel käisime kuulamas lugusid lossist ja kirikust ning siis vaatasime huviga muuseumis ringi. Peale seda maandusime Põltsamaa veinikeldris, kus oli veinide degusteerimine ja anti ülevaade Põltsamaa veinitööstusest. Põltsamaa reis lõppes imeilusas roosiaias. Nii mõnelgi meist oli sealt lõpmata kahju lahkuda, kuid ees ootas Siimusti keraamikatööstusega tutvumine. Nõukogude ajal oli seal suurtootmine. Asutuses oli siis ligi sada töötajat ja toodangut jagati väljavalitutele. Praeguseks on töölisi jäänud kümme korda vähemaks, kausse, potte saab osta igaüks. Meie naised ostsid sealt keraamilisi ahjuvorme leivaküpsetamise tarvis.

Siimustist sõitsime Jõgeva kesklinna, kinnitasime keha ja olimegi Kuremaal kohtumiseks valmis.

Teise päeva hommikul tehti meile ekskursioon Kuremaal, saime teavet minevikust tänapäevani välja. See on tore ja aktiivsete inimestega asula, kus rahvas on teotahteline ja igati toetab elu edendamist kohapeal.. Pärast käisime Laiuse mäel ja toredas tuuleveskis, kus on hästi kujundatud ülevaade veskitest. Laulsime õuel veskimehele tänulaulu, mille peale mees ütles, et ta jääb harva sõnatuks, aga meie laul meeldis talle nii väga, et silmad läksid märjaks. Ainuke, mida ta kahetses, et enne ei teadnud meie lauluoskusest, muidu oleks lasknud meid veski teisel korrusel laulda, sest seal pidi väga hea akustika olema. Kui olime üle vaadanud veel Kassinurme mäed ja Palamuse, siis keeraski ring kodu poole tagasi. Koju jõudes olime muljetest tulvil, rõõmsad ja väsinud. Pean ütlema, et ei ole vist terve aasta jooksul nii palju südamest naerda saanud kui selle kahe reisipäeva jooksul.

Nii lõppes meie tantsurühma tänavune hooaeg ja algas suur suvepuhkus. Kellel puudu heast ja lõbusast seltskonnast ja oleks nõus ennast sellega seoses veidi pingutama, siis lööge kampa, sügisel alustame uuesti, seekord oma kaheksandat hooaega.