Kindlasti minu õpetajad, keda on olnud päris mitmeid nii siin kui mujal. Suurepärane vene pianist Sergei Glavatskihh näiteks. Ja muidugi muusika ise. Suured heliloojad Rahmaninov, Skrjabin, Albeniz ja paljud teised.

Millised esinemised ning millal Teid ees ootavad, kuhu ka publik on oodatud?

Mul on tihti selliseid väiksemaid kontserte, kus esitan mõned teosed. Suuremaid kontserte pole muidugi nii tihti. Kindlasti on üks huvitavamaid kontserte 28. juunil Tallinnas Mustpeade maja Valges saalis, kus esitan koos viiuldaja Ivi Otsaga Prokofj evi mõlemad viiulisonaadid. Sooloesinemistest on lähim ülesastumine Tallinn Music Week'i raames märtsi lõpus.

Milline on olnud Teie jaoks kõige soojem publiku tänu?

Kahtlemata on see Venemaal, seal publik lausa ahmib igat hetke. Eks seal ole publik ka väga haritud. Meelde on jäänud suvine esinemine Ukraina Riikliku Akadeemilise Sümfooniaorkestriga ühel väljakul, kus oli mitu tuhat kuulajat. Meid võeti äärmiselt soojalt vastu!

Millist muusikat meeldib Teile täna vabal ajal kuulata ja milline on see eelistus 10-15 aasta pärast?

Kuulan vabal ajal muusikat väga vähe, sest olen ju hommikust õhtuni helide sees. Vaikus on õhtul ja hommikul minu jaoks parim muusika... Siiski kuulan tihti teisi muusikuid ja käin palju ka kontserditel. Armastan jazz'i ja ka head pop-muusikat. Minu üheks lemmikuks on näiteks briti pop - Radiohead ja mitmed teised.

Teada on, et oma ala tipptegijad vajavad vahest ka puhkust oma igapäevastest toimingutest, kuid loomingulisel inimesel võib olla kõik teistmoodi. Teie näitel küsin, kui pikka on võimalik elada muusikul ilma muusikata?

Harilikke nädalavahetusi ja puhkusi mul muidugi pole. Kui on kontsert tulekul, siis on vaja harjutada - ükskõik millal. Aga vahel võtan päeva vabaks ja üritan ennast välja lülitada. See pole kerge, aga tulemus on värskendav. Siiski pole selliseid päevi väga tihti.

Vormi tuleb hoida ja kunstiline tulemus on seda kõrgem, mida rohkem panustad. Vahel olen olnud suvel isegi mõned nädalad ilma harjutamata, küll aga mitte mängimata ja muusikat kuulamata, sest huvi uurida ja uut teada saada on suur. Sellised "puhta mängurõõmu" hetked on väga meeldivad.

Millised mälestused on Teil elamisest Rae vallas?

Ma pole päriselt Rae vallas elanud. Olen Rae valda sisse kirjutatud ja praegu elavad siin minu vanemad. Külastan neid igal nädalal ja naudin linnamelust eemaldumist.

Kui võrdlete Rae valda teiste Tallinna lähivaldadega, siis kas siin on midagi teistsugust ja kui on, mis see on?

Kindlasti on Rae vallal suurepärane asukoht. See asub linnale väga lähedal ja samas saab nautida loodust.