Harjumatult külm ilm - 29 külmapügalat - tõi enesega kaasa mõned eemalejäämised, kuid isegi käivitamatud sõidukid ei olnud turniirist eemale jäämise põhjuseks, korraldaja pani osavõtjate jaoks liikuma operatiivse transpordi. Kiirmale turniirile oli registreerunuid 118 inimest, võistlema asus 88 malehuvilist. Malefestivalil osales kogu maleparemik eesotsas suurmeistrite Kaido Külaotsa, Jaan Ehlvesti, Meelis Kanepi ja Aleksander Volodiniga. Mõlemad Eesti esinumbrid Jaan ja Kaido kinnitasid, et lähiminevikus polegi sellise tugevusega turniiri Eestis korraldatud. Turniir oli osalejate koosseisult oluliselt tugevam kui Eesti meistrivõistlused. Seekord võitsid turniiri Kaido Külaots ja Jaan Ehlvest. Naistest osutus parimaks Tatjana Fomina ja seenioritest Hillar Kärner.

Hea meel on tõdeda, et male on leidmas populaarsust ja poolehoidu ka vallaelanike seas. Saue valla meistriks kiirmales tuli festivali raames seekord Raivo Viidu, kes edestas Uldis Feldmanist ja Taavi Kalvikut. Valla noortest oli parim Rode Robert Tedrema. Festivalil osales 14 vallaelanikku.

Osalejatele korraldati ühine kringlisöömine koos sponsori A. Le Coq'i mahladega. Lõpetamisel edastati korraldajale kindel soov, et selline üritus toimuks ka järgnevatel aastatel.

Laagri Malefestivali raames toimus Saue valla Kultuurikeskuses kirjanik Ülo Tuuliku populaarteaduslik maleloeng. Vähese reklaami tõttu ei olnud osavõtt sellest üritusest kahjuks vallaelanike seas aktiivne, kuid ehedat ja teravat malet näitas Ülo Tuulik kohaletulnuile sellegipoolest.

Festivali korraldust toetasid Saue Vallavalitsus, Kultuurkapital ja karastusjookide-mahladega AS A. Le Coq. Suured tänud toetajatele.

Male populariseerimise eesmärgil on lähitulevikus kavas käivitada kultuurikeskuses klubiline tegevus, kus ühel õhtul nädalas on kõigil huvilistel võimalus kätt proovida välkmales ja kiirmales.