Käesoleval aastal täitus Läänemere Linnade Liidul 20. tegevusaasta. UBC asutati 20. septembril 1991. aastal Poolas Gdanskis. Liepājas meenutati, mida on Läänemere linnad 20 aasta jooksul üheskoos teinud ja saavutanud, ning arutati, milliseks võivad kujuneda järgmised kümnendid. Läänemere regioon on kahe viimase aastakümne jooksul väga palju muutunud - piirkonnast, mille raudne eesriie oli 45 aastaks nii-öelda kaheks jaotanud, on kujunenud aktiivselt koostööd tegev regioon ning seda nii riikide kui linnade tasandil. Aastatega on suurenenud ka UBC liikmeskond - kui 1991. aastal alustati 32 linnaga, siis tänavu ühines organisatsiooniga juba 107. liige. Kuressaare kuulub Läänemere Linnade Liitu alates 1993. aastast, Eestist on liikmeslinnu kokku 18.

Konverentsi esimesel päeval tehtud ettekanded käsitlesid Euroopa Liidu Läänemere strateegiat, Läänemere regiooni arengu ajaloolist perspektiivi ning koostööga kaasnevaid väljakutseid ja võimalusi tulevikus. Samuti rääkisid esinejad Läänemere linnade rollist, ootustest ja huvidest. 2014. aastal Euroopa kultuuripealinnaks saava Rootsi linna Umeå linnapea Marie-Louise Rönnmark tutvustas oma ettekandes võimalusi, kuidas kultuur saab toetada linna arengut, Kuressaare endine linnapea Urve Tiidus keskendus aga UBC rollile ja Läänemere linnade koostöö tähtsusele väiksemate linnade jaoks. Teisel päeval arutasid linnade esindajad töörühmades kolme olulist teemat: kuidas tugevdada linnade majanduslikku atraktiivsust, kuidas tulla toime kliimamuutustega ning millised on linnade võimalused demograafiliste väljakutsetega ja vananeva ühiskonnaga hakkamasaamiseks.

Liepājas toimunud konverentsil valiti kaheks järgmiseks aastaks ka organisatsiooni juhtorganid. Läänemere Linnade Liidu presidendina jätkab taanlane, Koldingi linnapea Per Bødker Andersed ning asepresidentidena Umeå linnapea Marie-Louise Rönnmark ja Turu abilinnapea Jarkko Virtanen. Kuressaare endise linnapea, praeguse riigikogu liikme Urve Tiiduse asemel valiti UBC asepresidendiks Rakvere linnapea Andres Jaadla. UBC juhatusse, kus iga Läänemere-äärset riiki esindab üks linn, kuuluvad kahe järgmise aasta jooksul Gdansk Poolast, Jyväskylä Soomest, Kristiansand Norrast, Liepāja Lätist, Næstved Taanist, Šiauliai Leedust, Rostock Saksamaalt, Peterburi Venemaalt ja Växjö Rootsist. Aastatel 2007-2011 Eesti linnu esindanud Kärdla asemel valisid eestlased UBC juhatusse Keila eesotsas linnapea Tanel Mõistusega.

Samuti selgusid Liepājas UBC 2011. aasta kultuuriauhinna saajad. 2006. aastast väljaantav preemia läks esmakordselt jagamisele - kümne kandidaadi hulgast pälvisid tänavu Läänemere Linnade Liidu kultuuriauhinna Rakvere punklaulupidu ja Gotlandi keskaja nädal. Rakvere puhul toodi esile innovatiivne ja julge lähenemine laulupeotraditsiooni ühendamisel kaasaegse punkmuusikaga.

Tulevik toob Läänemere linnadele uusi väljakutseid ja võimalusi. Et reageerida muutuvatele poliitilistele, sotsiaalsetele ja majanduslikele oludele, tahab UBC ka edaspidi olla kohtumispaigaks inimestele, samuti linnadevaheliseks ideede, kontaktide ja kogemuste vahetamise foorumiks ning inspiratsiooni- ja dialoogiallikaks. Samuti on UBC lähiaastate eesmärgiks tugevdada oma positsiooni tunnustatud partnerina Läänemere regiooni koostöös, seistes linnade huvide eest. Läänemere Linnade Liitu kuuluvate linnade elanike koguarv ulatub ligi 16 miljonini. See tähendab, et organisatsiooni (ehk linnade ühised) seisukohad ja ettepanekud omavad kordades suuremat tähtsust kui iga üksiku linna seisukoht eraldi. Selleks, et UBC häält senisest veelgi tugevamaks ja paremini kuuldavaks muuta, on käimas organisatsiooni strateegia uuendamine ning kommunikatsiooni- ja turundusstrateegia koostamine.

Läänemere linnade koostöö jätkub aktiivselt ning oma roll on selles ka Kuressaarel ja kuressaarlastel. Kõigi UBC liikmeslinnade esindajad kohtuvad taas kahe aasta pärast. 2013. aastal korraldab Läänemere Linnade Liidu peakonverentsi Ahvenamaal asuv Mariehamn.