Vahva vaatepilt oli: kultuurihalliesine plats täis igast soost ja vanusest inimesi, taustaks massiliselt jalgrattaid. Tervist väärtustav kogukond meil!

Vana hea terviserännak oli seekord inimeste enda valitud tee, sest tänavune kevad polnud veel terviseradasid kuivatanud. Vaatamata sellele olid lillepoe juures, Tupiku mäel ja külakiige juures Nurtu jõe puhkealal vitamiinipeatused.

Külas olid Oriflame, Aloe Vera ja GNLD esindajad, et tutvustada inimestele oma firmade tervist turgutavaid kaupu.

Mõõtsime taas tervisenäitajaid ja sõime imemaitsvaid toorsalateid, teratooteid ja jõime peale sidrunivett. Salatimeister oli Tiina Kalde. Kiitus Sulle inimestelt!

Nagu eelnevatel aastatel, tutvustasime erinevaid liikumisi: seekord sulgpalli (Elle Raudne), hiina võimlemist QIGONG-i (Katrin Parve), PILATES-võimlemist (Aliis Sarapik). Olid huvitavad ja intrigeerivad võimlemised.

Ehk saame sügisel alustada ka nende tegevustega, eesmärgiks, et erinevad inimesed leiaksid endale sobivaima liigutamisviisi.

Oli loodud ka nurgake, kus inimesed said endast välja kirjutada ja joonistada oma emotsioone - nii kurvaks tegevaid kui ka rõõmustavaid. Aitäh neile, kes ennast jagasid.

Väga meeleolukas tund möödus suures saalis, kus zumbaga hullutas meie naisi ja lapsi Kristiina Oss. Oli tore ühiskogemine ja needki, kes ise kaasa ei teinud, ei saanud lihtsalt mööda minna, vaid said huvitava kogemuse vaadateski.

Eriti nakatav oli aga eraldi lastezumba. Seda siirast ja suurt energiat pole mina vähemalt oma silmaga vist elus kogenudki. Lapsed lihtsalt on nii avatud. See, mis kultuurihalli suures saali siis toimus, oli vägev - lapsi igas vanuses, liigutamas end just nii, nagu keegi oskas. Tuhat tänu Kristiinale, kes oma sära ja energiaga suutis lapsed nii ennastunustavalt liikuma ja rõõmu tundma panna. See vaatepilt kosutas meid kõiki. Ehk on lastezumba ka edaspidi meie majas toimimas.

Nagu ikka, lõpetas päeva tervislike kaupade loosimine osalejate vahel. Aitäh tervisetoodetega sponseerijatele.

Südamenädala korraldamist toetab aastaid Euroopa Liit Euroopa Sotsiaalfondi programmi „Tervislikke valikuid toetavad meetmed 2013-2014" raames. Kaastoetaja on Järvakandi vallavalitsus. Oli tore päev: kena ilm, rõõmsad inimesed ja kasulikud tegemised.

Südamest aitäh abilistele: Tiinale, Jaanikale, Ellele, Katrinle, Aliisile, Kristiinale, Merikesele, Kristale, Kulnole, Karinile, Anželale, vitamiinipunktide neidudele ja Meelisele. Eriline tänu Margusele, kellega aastaid oleme neid üritusi koos toimetanud.

Lõpetuseks aga suurim tänu kõigile osalejaile, tänu kellele sellised vahvad päevad teoks saavad. Usun, et sellised kooskogemised on nähtused, mis annavad meile jõudu ja energiat minna vastu homsele päevale ja tänu millele tahan mina isiklikult jätkuvalt olla rajal, mille suund on paremaks inimeseks saamine.

Kohtumiseni parema tervise poole viivatel radadel!