Maakodus elades oli pidevalt vaja midagi parandada ja sedavõrd kasvasid ka kogemused. Täna on Toomase lapsepõlves alguse saanud hobist kujunenud töö kogu eluks.

1999. a. avanes võimalus osta Roosna-Alliku Põllumajandusühistu pankrotistunud varana müügis olev mürgiladu, mis vajas töökojana kasutuselevõtuks tõsist uuenduskuuri. Esmalt rajati tööruumid 1/3 osale hoonest.

Siit-sealt soetati vajalikke töövahendeid ja tarvikuid, et alustada tõsise tööga.

Algusaastatel Roosna-Alliku Dieselservice nimelises ettevõttes remontivajavaid automarke ei valitud. Teha tuli kõike: busse, kaubikuid ja sõiduautosid. Aastaid hiljem, Jaanuse kolimisega Tallinnasse muutus ettevõtte spetsiifika ja kuna Toomase poolehoid ning huvi oli keskendunud Jaapanis toodetud diiselmootoritega maasturitele, kergendas see oluliselt uue tegevussuuna valikut.

Sellest ajast on koos Heini Peenemaaga remonditud suur hulk erinevaid maastureid ja kogemusi nende masinatega tegeledes tuleb iga päevaga juurde. Täna moodustavad 90% ettevõtte põhitegevusest just seda tüüpi tehnikaalased tööd. 2004. aastast alates sai valitud ettevõttele sobiv nimi - Maasturid OÜ. Tegevussuundadeks on sealt alates võrdselt nii diiselmaasturite remont kui ka varuosade müük.

Praegu annab firma igapäevast tööd kahele inimesele, kuid kolmaski saab aeg-ajalt rakendust. Vaatamata rasketele aegadele Eesti majanduses on Maasturid OÜ oma paindlikule töövormile suutnud stabiilselt tegutseda.

Aegade jooksul on välja kujunenud kindlad püsikliendid näiteks, RMK, Politsei- ja Piirivalveameti neljaveolised, mis hooldust ja varuosi vajavad. Kohalikele maasturiomanikele on Toomas Kärp samuti hästi tuntud, sest enamus lähikonnas tegutsevatest jahi- ja põllumeestest kasutavad just tema firma teenuseid.

Maasturid OÜ varuosade laoseis võimaldab kiiresti sõiduk korda teha.

Firmajuhi sõnutsi seisnebki maakohas tegutseva ettevõtte edukus varuosade kohapealsest olemasolust ning kiirest ja paindlikust töömeetodist.

Kogu tarneahel on hästi läbi mõeldud ning nii saab ettevõte remondile kindla kvaliteediga lõpptulemuse tagada.

Igapäevaselt tegeletakse ka varuosade müügiga. Kõige minevamad on veermiku erinevad detailid, aga ka kõik muu maasturitega seonduv.

Mahuks laos leidub igasugust kaupa, mida konkurendid tavaliselt ajaviivitusega tellivad. 2012.a. võeti ette töökoja põhjalikum rekonstrueerimine, mille käigus hoone soojustati.

Samuti tõsteti katus kõrgemaks, et tõstuki tõstekõrgus tagada. Tulemuseks saadi hubane ja käepärane remondiruum ning arvestatav kokkuhoid küttekuludelt.

Kohalikud teavad Toomas Kärpi, kui tuntud off-roadi sportlast, kes sel alal mitmeid märkimisväärseid tulemusi saavutatud. Esimesed võistlused võeti ette 2004 aastal.

Alates 2005.aastast saadi koos võistluskaaslaste, Are Vesti ja Margus Põldemaga esmakordselt poodiumile. Üheks kaalukamaks võiduks märgib Toomas 2009.aaastal ümber Ladoga järve offroadil saavutatud esikohta, milleks tuli läbida 1200 kilomeetrit.

Igal aastal osaletakse 4-5 võistlusel, sest töö ja kodused kohustused enamaks võimalust ei annakski.

Maasturiteta ei ole toimunud ka ühtki kodust spordisündmust. Toomas on rajanud radu ja välja pakkunud põnevaid võimalusi maastikul võidusõiduks ning erinevate maasturite katsetamiseks.

Need alad on võistlejatele ka kõige enam elevust pakkunud. Toomas Kärbil leidub energiat noorte motiveerimiseks ja on neile tõeliseks eeskujuks.

Peres kasvav poeg, Kevin käib samuti isa jälgedes.

Juba oma noores eas on poisis tekkinud tõsine tehnikaja spordihuvi. Koos õpitakse maastikusõitu ja katsetatakse lumerada. Sellest tulenevalt on OÜ Maasturid võtnud südameasjaks noortetegevuse toetamise. Juhi sõnul on oluline, et maal elavatel lastel oleks erinevaid võimalusi oma vaba aega mõistlikult sisustada.

OÜ Maasturid on väikeettevõte, kes ei nokitse vaid oma asjadega. Firma tegevus on nähtav nii piirkonnas kui ka laiemalt, olles kindel partner autoprobleemide lahendamisel, rahvusvahelises sporditegevuses ning kohaliku noorte- ja sporditegevuse toetajana.