Hoonestusõiguse seatakse 50 aastaks. Hooned tuleb valmis ehitada hiljemalt 2013. aasta sügiseks. Hoonestusõiguse seadmise tasu algsuurus on 54 127 eurot ja 49 senti, mis võrdub viiekordse hoonestusõiguse aastatasuga.

Tallinna Spordi- ja Noorsooameti visiooni „Spordiobjektide rajamisest Lasnamäel Mustakivi-Tähesaju piirkonnas" kohaselt on üheks planeeritavaks objektiks ekstreemspordihall aadressil Linnamäe tee 3, kuna Tallinnas on viimastel aastatel väga populaarseks muutunud erinevad ekstreemspordialad ning soodne asukoht nimetatud aladega tegelemiseks sisetingimustes puudub.

Kuivõrd nimetatud piirkonnas puuduvad ka puuetega inimestel võimalused vaba aja veetmiseks, on otstarbekas ühendada spordi- ja ravikeskusega ka tegevuskeskus raske ja sügava vaimupuudega ning liitpuudega täiskasvanutele.

Rajatava spordi- ja ravikeskuse eesmärk on pakkuda võimalusi ekstreemspordialadega tegelemiseks, samuti raviteenuste osutamiseks puuetega täiskasvanutele

Rajatavas tegevuskeskuses saavad puuetega inimesed oma aega veeta rakenduslikke päevategevusi harrastades. Rakenduslike päevategevuste all peetakse silmas tööd tekstiiliga, paberi valmistamist, savitööd, toidu valmistamist ja muid käelisi tegevusi, vaba aja tegevusi ning ühisüritusi.