Laupäeval selguvad Võrumaa parimad grillijad
Võrumaal korraldatakse Grillfesti teist korda, eelmisel aastal Parksepa Laululaval toimunud grillimisvõistlusel osales üksteist võistkonda. Fantaasiavoorus esitletud tööd olid sisukad ja meelolukad, näiteks grillis fantaasiavoorus esikohta jaganud Ivari Padari juhitud võistkond „Liha ja rahu maailma rahvastele" sea neeru, töö nimeks oligi „Nuga neeru". Lisaks grillitud neerule serveeriti ka Brüsseli kapsast dipi-kastmega (see sisaldas grillitud ja hakitud kukeseent) ja erinevat muud garneeringut. Neeru kõrvale pakuti Lõuna-Eestis, Pruuli-Kaska talus, toodetud viinamarjaveini.
Eesti Grilliliidu poolt korraldataval maakondlikul küpsetamisvõistlusel võisteldakse kolmes voorus. Esimeses voorus grillitakse söegrillidel Rakvere searibi, teises voorus Talleggi kanafileed ja fantaasiavoorus on lubatud grillida kõike, kusjuures kasutada tohib ka gaasigrilli.
Võistlustöid hindavad Eesti Grilliliidu kohtunikud. Rahvalikul võistlusel osalemiseks võtke ühendust grilliliit@grillfest.ee.
Järgmise aasta juunikuus toimuvale üleriigilisele lõppvõistlusele pääsevad maakondlikelt võistlustelt punktiarvestuses kolm parimat võistkonda.
Grillipeo ja võistluse ajakava on avaldatud kodulehel http://võrumaa.grillfest.ee.
Võrumaa võistluse korraldajad on Võru Vallavalitsus ja Eesti Grilliliit. Eesti Grilliliidu võistlushooaja korralduspartnerid on Meira, Reola Gaas, Põltsamaa Felix, A. LeCoq, Balbiino, Greencoal, Nikon, Star FM, Respo, Pakendikeskus ja EVG Print.