Laineid lõi memmedekollektiiv hiljuti sellega, et võttis kavva ka arutu karglemisena paistva, kuid maailmas ülituntud Koerast pärit gangnam style' i tantsu.

"Jah, tõesti tantsisime ära selle gangnami!," rõõmustas Aina Tomson. "Selleks põhjuseks oli talvine memme- taadi pidu, kus igal aastal antakse peole ka teema, et oleks põnevam ja saab

midagi uut välja mõelda. Sellel aastal oli teemaks rannarahva lood ja laulud ja nii me mõtlesime, et peab oma kavasse ka mingi rosina sisse panema."

Aina Tomsoni sõnul oli kava niimoodi üles ehitatud, et elavad

Saaremaal oma tavalist rannarahva elu koos murede ja rõõmudega, kohati vaeselt, kohati hoopis jõukamalt kui mandrirahvas, kuid igal juhul vabamalt ja laiema silmaringiga. Ka saarlased teavad kuidas maailmas elatakse ja mis parajasti moes on.

"Ja sellepärast saigi mõeldud, et miks mitte kasutada oma esinemises ära see üle maailma kuulus tantsustiil. Hakkama saime! Igal juhul aplaus oli tormiline!," meenutas Aina Tomson.

Memmederühma eakaim liige Nelly Vilsar sõnas, et tants ja laul on tema elu ja jõud. "Ma olen 17- aastat tantsurühmas olnud, kuid nüüd tuleb pidurit tõmmata, sest saan varsti 87- aastaseks," ütles ta. "Praegu saan veel kaasa lüüa lauluga, sest tantsida enam ei jaksa, kuna kevadel kimbutas mind paari kuu jooksul bronhiit. Aga olen kõik need aastad aktiivselt kaasa löönud ja olnud ka juhendaja rollis. Laulu- ja tantsu ma jätta ei saa.

Loe pikemalt portaalist saarlane.ee.