Lasteaias õppisime tundma teravilju, rääkisime vanaaja leivateost ja tegime leiba. Rääkisime leiva tähtsusest ja austamisest. Leivategu näitas õpetaja Liina, kes sai leivategemise pisiku mõne aasta taguselt kooli õppereisilt Eesti Põllumajandusmuuseumi. Lapsed teadsid väga hästi, mis leiva sisse käib. Aga taigna segamine on küll kõigi laste lemmiktöö! Lõunasöögiks tuli soe leib ahjust ja kogu maja oli leivalõhna täis.

Koolilaste nädal päädis reedel leivateemaliste mängude, laulude, mõistatuste, vanasõnade ja rahvakommetega. Õpetaja Merle meenutas lastele eelmisel aastal räägitut ja leidis lisaks palju uutki huvitavat. Kodust kaasa toodud leivakottidelt uurisime, mis on poeleiva sees. Lastele meeldis Harri Jõgisalu mäng “Leivalugu”, kus pooled õpilastest olid vanaaja inimesed ja teine pool tänapäeva leivategijad. Osalejad pidid ilma abivahenditeta, kehakeele abil selgeks tegema leivategemiseks vajalikud tööd. Leidlikku näitlejameisterlikkust oma meeskonna juhtimises näitas üles kuuenda klassi poiss Oliver.

Loodame lähiajal minna leivakombinaati külastama. Tahaks väga näha, kuidas suures leivatööstuses tänapäeval leiba tehakse.