Liikumissarjal osalejaid jooksma innustav instruktor Moonika Pilli sõnas, et mullu 17. septembril alanud kolmas hooaeg on osalejate poolest märkimisväärne. „Osalejate tase jooksurajal on olnud suhteliselt erinev, ent kasvupotensiaal on märkimisväärne," sõnas Pilli. Eelmisel hooajal kogunes liikumisürituse stardipaika - Rakvere spordikeskusesse esmaspäeviti 130-150 inimest. Vasttoimunud etappe läbis joostes, sörkides, jalutades või kepikõnniga üle 220 inimese. „Kui varem käisid eakamad inimsed, siis nüüd ka nooremad. Mehi on juurde tulnud, keda algul oli suhteliselt vähe," rääkis liikumissarja instruktor Moonika Pilli ning kiirelt arvutades sai läbivustulemuseks 150 kilomeetrit. „Kõige lühem distants oli sel hooajal 5,5 km ja pikim 10 km - kokku jooksime sel aastal 150 km," märkis Pilli.

Tuleohutuskonsultant Janek Floren osaleb liikumissarjas kolmandat hooaega ja viimasel hooajal pole ta vahele jätnud ühtegi jooksuetappi. Floren tõstab liikumissarja väärtusena esile toreda seltskonna ja hea võimaluse jooksmist üheskoos harrastada. „Väga raske on leida, kellega koos trenni teha - hea võimalus ühiselt teha," sõnas nädalas kolm kuni neli korda liikumist nautiv Floren. „Eesmärk on enda tervise eest hoolitsemine: et stabiilselt saaks ennast liigutada ja käia mõnel üritusel, sealhulgas ka Ööjooksul."

Lääne-Virumaa Keskraamatukogu direktor Kaili Õunapuu-Seidelberg tunnistas, et on ka varasematel hooaegadel „Terve Rakvere Liigub" sarjas kaasa löönud, ent just vastlõppenud aasta oli esimene, kus ta väga aktiivselt kaasa tegi. „Üks asi on see, kui sa teed trenni üksi. Teine asi on see kui sul on selline aktiivne tore seltskond, kellega koos liikuda - sellel koostegemisel on alati omad võlud juures," rääkis Õunapuu-Seidelberg emotsioonist, mida liikumissarjas osalemine pakub. „Seda on ju väga hea näha, kui spordihoonesse minnes oli seal niivõrd suur seltskond, kes just selle liikumise pärast välja tuli," rõõmustas Kaili Õunapuu-Seidelberg.

„Terve Rakvere Liigub" on kõiki eagruppe (lapsed, noored, tööealised, eakad) ühendav ja tervislikke eluviise propageeriv liikumissari, mis hõlmab endas 27 etappi ja tippneb maakonna jaoks juba esindusürituseks kujunenud Ööjooksuga 7. juunil Rakvere Keskväljakul.