Lumevaip on kaasa toonud ka mitmeid segaduste lahendusi ja tehtud on tähtsaid arengusamme, mille eesmärk on muuta linn veelgi kaunimaks. Palju kära oli sügisel uue laulmismeka ehitamise ümber, sest laululava taga paikneb paruniperekonna Unger- Sternbergide matmispaik.

Mul on hea meel öelda, et nüüdseks on ehitustööde planeerimise sekeldused lahenenud ning laululava ehitamiseks ja matmispaiga renoveerimiseks on nõusoleku andnud ka möödunud kuu lõpus Viljandit külastanud paruniperekonna järeltulija Ettore Ungern- Sternberg, kes lubas matmispaigale aiaväravad ise sepistada.

Novembri lõpus kodanikupäeval oli mul hea meel anda linnavalitsuse tänukiri inimesele, kes oma vabast ajast on panustanud palju aega ja hoolt linnaruumi korrashoidu.

Pensionär Olev Seppo on päevast päeva korrastanud Toome tänava kalmistut, ilma et keegi oleks seda temalt palunud. Lisaks annetas Olev 2009. aastal oma säästud Viljandi linnale, et aida ta neid, kes iseendaga toime ei tule - loodi lastele ja teistele abivajajatele sotsiaalabi jagav Seppo fond. Olev on suure südamega vanahärra, kes on eeskujuks meile kõigile.

Uuest aastast hakkab kehtima üleriigiline maamaksuseaduse muudatus, mis puudutab kõiki maamaksu maksvaid linnakodanikke. Pööran teie tähelepanu asjaolule, et seadusemuudatuse järgi saavad maamaksuvabastuse maaosalt vaid isikud, kelle elukoht on rahvastikuregistri andmetel antud maaosal asuvas hoones.

Linnakodanikud, kel on elamumaad, peaksid aegsasti kontrollima oma registreeritud elukohta, vältimaks võimalikke maamaksuvabastusega seotud ebameeldivusi.

Uuel aastal kaob üks linnaelanikele ebameeldiv korraldus. Nimelt kiitis volikogu heaks linnavalitsuse otsuse kaotada meie linnast korraldatud parkimine. See tähendab, et järgmisest aastast on parkimine linnaruumis tasuta.

Et uue aastanumbrini on jäänud vaid loetud päevad, siis soovin kõigile meeldivat aastalõppu, kõige kaunimaid jõulupühi ning teguderohket, meeldejäävat ja väärikat uut aastat!