Kooliarst U. Mardisalu ja medõde M. Meesak viisid nädala jooksul läbi esmaabi osutamise treeningud 3., 4., 5. ja 8. klassi õpilastele. Tutvuti esmaabi osutamise reeglitega ning omandati praktilisi oskusi.

Alaealiste asjade politsei inspektor Jelena Polkopa tunnid toimusid seitsmendates klassides.

Varem on sarnaseid tunde läbi viidud kuuendates, kaheksandates ja üheksandates klassides.

Tundide teemaks oli alaealiste korrarikkumiste ennetamine, tutvumine õiguskultuuri alustõdedega ning alaealiste vastutus seaduse ees.

3.a ja 3.b klassi õpilased käisid õppeekskursioonil Päästeteenistuses, mida korraldatakse igal aastal ning see üritus on saanud õpilaste hulgas heaks traditsiooniks. Päästeteenistuse töötajad võtsid lapsed väga sõbralikult vastu ning rääkisid neile oma tööst. Vaadati õppefilmi, millele järgnes arutelu. Spetsiaalses ruumis määrati eluohtlikke olukordi ning oli ka võimalus lahendada õpetlikke ülesandeid ning kasutada trenažööre. Lapsed jäid väga rahule.

Nädala jooksul valmistati ka pilkupüüdvad stendid teemadel „Tervislik toitumine" ja „Ohutusreeglid".

Reedel, nädala viimasel päeval toimus plakativõistlus. 1.-4. klassi lapsed joonistasid plakateid teemal „Tervislik toit", 5.-9. klassi õpilaste teemaks oli „Koolitoidu nädalamenüü". Klassid jagunesid 5-6 liikmelisteks gruppideks. Žüriisse kuulusid direktor, õpetajad ja söökla juhataja (Õnnela Tedrekin, Eve Jürgens, Irina Votintseva, Anna Stužina, Reet Pärtel ja Valentina Rjabõškina), kes valisid välja parimad juba koolivaheajal. Komisjon hindas töö ideed ja originaalsust, õiget nägemust tervislikust toidust ning reaalset lähenemist (arvestamist koolilõuna maksumusega - 0,78 eurot), loomingulisust ja vormistust.

Veerandi viimane nädal, mis oli huvitav nii õpilastele ku ka õpetajatele, sai läbi. Õpilastel algas koolivaheaeg, aga õpetajad keskendusid tulevaste teemaprogrammide väljatöötamisele. Peale selle toimus 20. ja 21. märtsil õpetajatele kursus, mis sisaldas ka 8-tunnilist esmaabi osutamise õppust. Õpet viis läbi Tamrex Ohutuse OÜ meditsiiniekspert.

Pärast koolivaheaega toimus plakativõistluse võitjate autasustamine. Ka auhinnad olid temaatilised - mahlad, õunad, banaanid ja tore kompositsioon kurkidest, redistest ja salatist.

Õpilaste muljed:

  • Plakativõistluse teema meeldis. Tekkis kohe idee, mida joonistada. Harjutasime kodus, tegime eskiise ja visandeid. Plakatite joonistamine meeldis ka. Ootame uusi plakativõistluseid, näiteks Graffitit, lisas Danja. Ka auhinnad meeldisid kõigile.
    Sandra Paartalu ja Daniel Tatarkin (7.a klassi grupist, parima idee preemia võitjad)

  • Võistluse teema oli huvitav. Mõtlesime kujunduse ja menüü eelnevalt valmis. Meeldisid ka tervislikud ja toitvad auhinnad. Selliseid grupitöö võistlusi võiks ka edaspidi korraldada.
    Epp Paalberg (6.a klassi grupist, esikoht 5-6 klasside arvestuses)

  • Koolis toimunud vetelpäästja tund andis hea võimaluse ennast proovile panna ja läbi elada selle eriala raskused. Väga palju takistas ja väsitas alguses riietega ujumine ning hilisem mannekeeni vedamine võttis päris võhmale. Oli tore see katsumus sooritada ja usun, et sellest oli palju kasu.
    Kooli abiturient