Ja pidulik see vastuvõtt oligi kõigile neile 71 lapse vanematele, kelle võsukeste tarvis Pääsupesa lasteaia juurdeehitus ning neli uut lasteaiarühma avati. Ühtlasi on see rõõmusõnum kogu vallarahvale, sest juurdeehituse avamine tähendab lõppu Loo lasteaia pika järjekorra probleemile.

Sündmust tervitama tulnud Harju maavanem Ülle Rajasalu, kes sõna võttes laste kombel nende keskele põlvitas ja lastega juttu tegi, kiitis Jõelähtme vallavalitsust, kes on hea seisnud kõige väiksemate vallakodanike eest ning investeerinud valla raha just lasteaia juurdeehituse jaoks. Ka vallavanem Andrus Umboja sõnas, et viimased aastad on valla prioriteediks olnud panustamine lasteaiakohtade loomisesse. Seda mitte ainult Loo lasteaias, sest ka Neemel ja Kostiveres on avatud uusi rühmi. Kokku on mõne aasta jooksul kogu vallas avatud kogunisti kaheksa uut rühma, see tähendab, et valda oleks nüüd justkui üks lasteaed lisaks tulnud.

Jõelähtme vallavolikogu esimees Toomas Laanejõe rõhutas avakõnes, et turvaline lapsepõlv saab alguse just lasteaiast, kus mängukaaslastest kujunevad sõbrad ja seltsilised.

Sõnavõttudes meenutati ka lasteaia ehitusprotsessi, mis sai hoo sisse juba 2008. aastal. Tänukirjad anti mitmeetapilises juurdeehituse rajamises osalenud ehitusfirmadele AS Merko Ehitus, OÜ Wesico Project, OÜ Hoonete Ehitus ja OÜ Arco Ehitus. Lasteaia juurdeehituse maksumuseks kujunes ligikaudu 860 000 eurot.

Kõikidest südamlikest tervitustest ja headest soovidest jäid aga enim kõrvu kumama Loo lasteaia kunagise muusika- ja lauluõpetaja Kai Müürsepa lausutud luuleread, mis kõlasid lapselikult vahvalt ja tõetruult: „On üks koht, kus igav ei hakka, on üks koht, kus mängud ei lakka. On üks koht, kus on oma seadus - selles majas siin püsigu headus! Siin on rõõmud ja siin on lust, sest lasteaed laste jaoks ongi just!"

Vallavanem Andrus Umboja 09.01.2012 kõne Loo Lasteaia Pääsupesa juurdeehituse avamisel

Austatud maavanem, volikogu esimees, volikogu liikmed, lasteaia personal, lapsevanemad ja lapsed!

2006. aastal võtsime eesmärgiks saada lapsesõbralikuks vallaks. Selle nimel on vald juba aastaid investeerinud lastega seotud objektidesse, alustasime meie suurematesse asustusüksustusse tänapäevaste mänguväljakute rajamisega. Seejärel võtsime suuna lasteaiakohtade loomisele ja koolide korrastamisele. Jõelähtme valla kõige kiiremini arenevasse piirkonda Neeme külla sai rajatud uus lasteaed, Kostiveres laiendatud lasteaeda, Lool renoveeritud keskkool ja rajatud staadion. Järjekorda ootab Kostivere põhikooli renoveerimine ja Neeme uue koolihoone rajamine.

Endale seatud eesmärgi täitmisel oleme järjekordselt jõudnud järgmise teetähiseni, Loo lasteaiale on valminud juurdeehitus ja sellega kaotame lasteaiajärjekorra Loo piirkonnas. Sellised tulemused lasteaiakohtade loomisel peaks inspireerivalt ja heas mõttes kadedaks tegema kõik Tallinna ja Harjumaa elanikud.

Täna on suursündmus Lool, kus avatakse kauaoodatud lasteaia juurdeehitus. Avatakse 2 uut sõime- ja 2 uut liitrühma, seega hakkab lasteaias tööle kokku 11 rühma. Lisaks uutele rühmaruumidele saab Loo lasteaed juurde uue avara saali, kus me praegu just viibimegi. Tänu täiendavate rühmaruumide avamisele saavad lasteaiakoha lisaks olemasolevale 147 lapsele veel 71 last.

Juurdeehitus rajati mitmes etapis, ehitajateks olid Merko Ehitus ning ettevõtte konsortsium Wesico Project, Hoonete Ehitus ja Arco Ehitus. Lasteaia juurdeehituse algus langes 2008. aastasse. 3. etapi ehitustööd tehti 2011. aasta teises pooles, tööde valmimise tähtaeg oli 28. oktoober 2011. Juurdeehituse kogumaksumuseks kujunes ligikaudu 856 000 eurot. Oluline on siinjuures mainida, et oleme suutnud selle hoone valmis ehitada ilma igasuguse välise toetuse ja pangalaenuta. Selle investeeringu on aidanud meil teha meie head maksumaksjad.

Kuid sellega ei ole lasteaed veel valmis, tööd jätkuvad juba järgmisel suvel, mil CO2 programmi raames saab soojustuse ja uue välisilme ka vana lasteaiahoone. Plaanis on ka kogu õueala renoveerimine ja nüüdisajastamine tänapäevaste mänguväljakutega. Tulevikus vajab ka vana osa sisemus täielikku renoveerimist ja sisustamist, seega tegevust selles paigas jätkub ta tulevikus.

Lõpuks tänan südamest kogu lasteaia pere kannatlikkuse eest, mis selle pikaleveninud ehitusperioodi jooksul kindlasti sai tõsiselt proovile pandud. Loomulikult puudutab see ka kõiki lapsevanemaid, kes on olnud lasteaiakoha ootel. Aitäh teile kõigile, kes te aitasite nii nõu kui jõuga kaasa Loo lasteaia juurdeehituse valmimisel. Toredat aasta jätku uutes ruumides!