Värviliste õhupallidega kaunistatud trepil seisab valvel läikivate nööpidega purpurpunases rüüs kogu, valge jaanalinnusulg baretti kaunistamas. Kas tõesti uus turvateenistus lasteaeda valvamas? Tulijatele selgub peagi, et tegu on siiski Okasroosikese lossi ministriga, kes kuningas Okas I korraldusel on tulnud sünnipäevanädala alguse puhul õukonda tervitama. Lahkelt pakub ta lastele ja nende vanematele hõrgutavaid kaeraküpsiseid. Need on kokapiigade endi poolt kuninganna tervisliku retsepti järgi küpsetatud. Kui magus suutäis on põske pistetud, maalitakse ministri juhendamisel lasteaia treppi ette kriidililli. Sellest tuleb üks kena asfaldikaart lossile sünnipäevaks.

Täna on kogu lossirahvas saali palutud. Kuningas ja kuninganna avavad sünnipäevanädala. Tseremooniale peaks järgnema laste sügiskontsert, aga lossimuusik on kuhugi kadunud. Ettevõtlik kuningas leiab kohe lahenduse ja istub ise klaveri taha. Üks õige kuningas peab kõike oskama. Peagi kõlavad lossisaalis lõbusad sügisviisid. Enne lahkumist antakse alamatele teada, et peagi on kuningakotta külalisi oodata. Järgmise päeva külaline ei hi-line. Kuninganna tutvustab lossirahvale Pokumaa perenaist. Lapsed saavad teada, kes need pokud üldse on ja kuidas nad oma riigis elavad. Soovijatel lubatakse heinatuustidega rõivas korraks selga tõmmata ja pokuks-olemist isegi järele proovida.

Kolmapäeva hommikul on paraadkoridor jälle siginat-saginat täis. Võib märgata punaseid tuttmütse, mille keskelt paistavad rebase kavalad silmad ja oravaemanda range nägu. Ehk on päkapikud juba jõulu-eelsel luureretkel või metsarahvas linna eksinud? Peagi saavad lapsed tuttavaks külalistega Võru linna teistest lasteaedadest. Võru lasteaia Sõleke lapsed ja õpetajad jutustavad õpetliku loo sellest, et ega metsas ikka kõike tasu ka suhupanna. Õnneks lõpeb kõik hästi nagu muinasjutus ikka. Lasteaiad Sõleke ja Punamütsike kingivad Okasroosikesele vahvad laulud ja tantsud. Kuningas oma kaasaga kiidavad väikesi esinejaid ja premeerivad neid kommikottidega. Suurtele abilistele antakse tehtud töö eest punase roosi ordenid.

Ja ongi saabunud 5. november, sünnipäevapeo hommik. Pidusaal on imeilus. Lossidaamid on end riietanud oma parimatesse kleitidesse. Ärevusega ootavad pidurõivas väikesed ja suured printsid ja printsessid peo algust. Juba keksibki sisse õuenarr ja palub kõigil kuningapaari tervitamiseks püsti tõusta. Peole saabuvad järjest printsessid tuntud muinasjuttudest – Lumivalgeke, Tuhkatriinu ja Pipi Kurrunurruvutisaarelt. Koos lustitakse, lauldakse ja tantsitakse ning meisterdatakse sünnipäevakaarte. Kui juba küllalt on lõbutsetud, tahab Pipi teada, kas sünnipäevakooki ei pakutagi.Ühel sünnipäevapeol peab ikka ka tort olema. Aga oh õnnetust! Narr on selle ära unustanud! Jooksujalu tõttab taprobleemi lahendama. Õige pea astub ta saali väärika härra saatel. Aga see on ju härra linnapea isiklikult! Ta ontulnud narrile tema hädas appi. Õukondlased saavad teada, et linnapea on toonud kaasa suure ja maitsva sünnipäevatordi. Võru linnapea härra Ülo Tulik soovib lossirahvale palju õnne ja mainib, et neil linnavalitsuses oleks ka hädasti vaja sellist nutikat ja leidlikku ning lõbusat tegelast nagu seda on meie õuenarr. Igatahes on nüüd narril uus tööpakkumine olemas. Aga ega kahe isanda teener ei jõua ju ka olla. Auväärt lossiülem proua Aina Kongo tänab kõiki külalisi ja ka õukonda toreda peo eest. Ta tunnustab kiituse vääriliseks lasteaia hoolekogu, kelle abiga sünnipäevanädal huvitavalt sisustatud sai ja tänab kõigile Okasroosikese lasteaia töötajatele tehtud suurepärase kingituse eest – igaüks sai valida meelepärase hoolitsuse Kubija Hotelli loodusspaast. Pidu hakkabki lõppema.

Aga lossi söögikambris ootab kõiki küünalde säras üks õige magus suutäis – hiigelsuur sünnipäevatort...