Credit24 Rahvaliiga tugevaimas grupis alustasid tiitlijahti 10 võistkonda. Juba eelmisel aastal võistlustules olnud võistkondadele lisandusid rahvaliiga 10. ja 11. hooaja B-tugevusgrupi võitnud võistkonnad: Ahjusepad Tartust ja VK Tervise võistkond Pärnust. Et mandri mehed ennast vabalt tunda ei saaks, panid saarlased oma väed kokku ja tõid palliplatsile tiimi Vanalinna KSK/Siimu Auto, kes nüüd Edgar Haaviku juhendamisel püüavad koha kätte näidata nii mõnelegi mandrimeeste pundile.

Pärast esimesi mänge on eelmise hooaja võitja VK Tõusev jätkanud sealt, kust eelmisel aastal pooleli jäi. Võidetud on sel hooajal juba kaks esimest võistlust ja sellega ollakse turniiritabeli liidrid täiseduga. Kahjuks loobus pärast esimest mängudevooru edasi võistlemast eelmisel hooajal neljanda koha saavutanud võistkond VK Tefa. Loodame mehi näha rahvaliigas mängimas juba järgmisel hooajal.

Naiste tugevaimas grupis jätkavad käesoleval hooajal parima väljaselgitamist enamus eelmisel aastal osalenud võistkondadest. Madalamasse B-tugevusgruppi liikus ainult 11. hooajal 4. koha saavutanud Peetri Naiste võistkond. Naiste A-tugevusgruppi lisandus aga juurde kaks noortest mängijatest koosnevat võistkonda. Tartu SS Kalev ja Viljandi Metall, kes püüavad Margit Kööbi ja Merle Keerutaja käe all juba kogenud võistkondadele konkurentsi pakkuda.

Nii meeste kui ka naiste arvestuses mängivad kõik võistkonnad omavahe korra läbi. Sarnaselt eelmiselegi aastale pääsevad otse finaalturniirile põhiturniiri kaks paremat võistkonda. 3.-6. koha saavutanud võistkonnad selgitavad omavahel välja veel kaks võistkonda kes pääsevad võistlema Credit24 Rahvaliiga finaalturniirile.

B-tugevusgrupp

Meeste B-tugevusgruppi registreerus kokku 68 meeskonda, kes alustavad tiitli jahti neljast piirkonnast - Põhja, Lõuna, Ida ja Edela regioonist. Sarnaselt eelmiste aastatega on suurima osavõtuga Tallinna ja Harjumaa piirkond, kus võistlustulle astub 30 võistkonda. Lisaks neljale rahvaliiga piirkonnale, lisanduvad Play-off faasis juurde ka Muhu MV ja Lääne-Virumaa rahvaliiga parimad võistkonnad, et selgitada üheskoos välja parim B-tugevusgrupi meeskond.

Naiste B-tugevusgrupis toimuvad samuti mängud 4. regioonis, kokku 39 naiskonda. Rivis on kõik parimad võistkonnad, kes olid võistlustules ka eelmisel aasta. Tugevamatest võistkondadest on Põhja regiooni lisandunud veel A-tugevusgrupist võistkond Peetri Sõbrad.  

B-tugevusgrupi võistlussüsteemi suurim erinevus võrreldes eelmise hooajaga on see, et oleme muutnud edasipääsenute arvu alagruppidest suuremaks. Kui eelmisel hooajal pääses alagruppidest edasi vaid üks või kaks parimat tiimi, siis nüüd pääsevad play-off mängudele lausa 3-4 võistkonda. Nõnda muutub võistlus põnevamaks võistkondadele, kes muidu pärast paari esimest kaotust pidid leppima juba teadmisega, et hooaeg lõppeb alagrupiga. Nüüd saavad nad aga võimaluse end play-off faasis uuesti tõestada.

C-tugevusgrupp

C-tugevusgrupp on ilmselgelt kõige arenevam tugevusgrupp rahvaliiga sarjas, kuhu uued ja põnevad võistkonnad ennast kirja panevad. Tore on näha, et mitmed Credit24 Terviseturniirilt osa võtnud võistkonnad on leidnud julgust osaleda ka rahvaliiga põhiturniiril. Kokku registreeris end C-tugevusgruppi 60 vaprat võistkonda nii meeste, naiste kui ka sega võistkondade arvestuses. 

2013/2014 hooaja mängudel saab silma peal hoida Credit24 Rahvaliiga facebooki lehel.

Lisainformatsiooni Credi24 Rahvaliiga sarja kohta leiab ka  Eesti Võrkpalli Liidu kodulehe aadressilt http://evf.ee/ või kirjutades e-posti aadressile rahvaliiga@evf.ee.

Jaga Matsu!