Emadepäeva eel sai teoks juba kolmas Sõlepidu vallas sel aastal sündinud lastele. Pisipõnne koos vanematega õnnitlesid vallavolikogu esimees Jaanus Reisner ja volikogu kultuurikomisjoni esimees Õnne Kiviperk. Kohale oli saabunud 12 last, kes kõik said hõbesõle ja tunnistuse selle juurde. Noortele peredele esines naisansambel, laulsid laulutüdrukud.

● ● ●

Kadrinas käis grupp haridus- ja teadusministeeriumi juhtivtöötajaid eesotsas asekantsler Madis Lepajõega. Siiasõidu eesmärgiks oli tutvumine noorsootööga Kadrina keskkoolis ja huvikeskuses. Külalisi võttis vastu ja tutvustas valda vallavanem Aivar Lankei. Käidi koolimajas, kohtuti õppealajuhataja Inge Vaikmaaga, käidi poiste tööõpetuse klassis. Suurt huvi pakkus ministeeriumi inimestele huvikeskus, kus selgitusi jagas tegevdirektor Marge Mägi.

● ● ●

Huvikeskuse saalis andis kontserdi Tartu Ülikooli rahvakunstiansambel. Kadrinlastel oli võimalus näha Eesti ühe teenekama ja kauaaegsema rahvakunstikollektiivi kõrgetasemelist kunsti. 1945.a. asutatud tantsuansambli juurde kuulus esimestel aegadel ka rahvapilliorkester Elmar Luhatsi juhtimisel. Ansambli kauaaegseks juhiks oli Memmeks hüütud Helju Mikkel. Praegu on ansambli juhiks Aveli Asber.

● ● ●

10. mail peeti Rõmeda külas rahvakoosolek, kus arutuse all oli Viitna-Rõmeda vahelise kergliiklustee rajamise küsimus. Õigemini arutati seda, miks see tee, mida oli kohalikele elanikele nende liiklusohutuse tagamiseks lubatud, ikkagi ehitamata on jäänud. Selgus, et tõrge tuli seadusest tuleneva kaitseala piirangu tõttu. Nüüd loodetakse seaduseparandusele, et lõpuks siiski asuda kergliiklustee ehitamise juurde. Rahvakoosolekut juhtis maavanem Einar Vallbaum.

● ● ●

 'Teeme ära' talgute raames tegi kolm perekonda ühistööna korda Hõbeda külas asuva ajaloolise Silmaallika ning selle ümbruse. Sellest teatas Kodukandile tallinlane Andres Taimla.