Esimese päeva pärastlõunal mängiti lõbusat mängu Sõnasõda, mis nõudis noortejuhtidelt osavat kehakeele- ja eneseväljendusoskust, joonistusoskust ja kiiret reaktsiooni. Tuntud telemängu Kunda versiooni viis läbi Sirle Pihlak Näpi noortekeskusest. Esimese võistluspäeva lõpetuseks kuulati õdusat kontserti, kus esinesid Kunda noored andekad laulusolistid Jana Kütt ja Harry Koop. Veel hiljem külastati Kunda ujulat ja lõõgastuti saunades ning mullivannis. Päeva viimaseks võistluseks oli grillimisvõistlus, kus pandi proovile kokakunstioskused. Võistluse tulemusi maitsti üheskoos ja vaadati fotojäädvustusi päevasest orient eerumisvõistlusest.

Laupäeva hommik algas rõõmsas rütmis - tantsutunniga Kunda liikumisõpetaja Elle Türkeli juhendamisel. Pärast hommikusööki asusid noorsootöötajad uusi ja huvitavaid projekte koostama ning neid ka esitlema. Heaks näiteks selle võistluse tulemusena olgu välja toodud uus projekt "Meestepäev, mehed kodunt välja!".

Pärastlõunal toimus sisukas ajaloorännak Kunda kultuuri- ja vaatamisväärsustega tutvudes Uno Trummi eestvedamisel. Kahetunnine matk tõi kaasa nii meeldivat väsimust, aga ka rohkelt uut ja huvitavat informatsiooni tsemendilinna kohta.

Pärast lõunasööki saabus noortejuhtidele külla ANKi tegevjuht Heli Erik. Tema esinemine oli põhjalik ja huvipakkuv, kohapeal said paljud noorsootööalased küsimused vastuse. Enne pidulikku lõpetamist jagati üksteisele tunnustust ja lepiti kokku järgmise ametivõistluse toimumise koht, milleks on Väike-Maarja. Noortejuhtide ametivõistluste päevadele pandi magus punkt ühise tordisöömisega.

Võistluse võitjat välja ei kuulutatud - võiduvääriliseks tunnistati kõik osalejad, kes aktiivselt osa võtsid ja ülesandeid täitsid ning nautisid hea meeleoluga noorsootöötajate kokkutulekut. Korraldajate eesmärgiks oli pakkuda noortejuhtidele tõsiste võistluste kõrvale piisav annus lõõgastavat tegevust, et jätkuks indu ja tahet taas tööpäeval noortega uusi ja huvitavaid projekte ellu viia.

 Tagasiside osalejatelt on olnud positiivne, mis annab kinnitust sellele, et taolist ettevõtmist on noorsootöötajatele vaja - seda kas või rutiinist välja tulemiseks, samuti omavaheliseks suhtlemiseks ning kolleegidelt hüva nõu saamiseks.

 Mõned osalejate arvamused ametivõistluste kohta: Väga hariv minu jaoks oli meeste päevaks tegevuste välja mõtlemine. Kuna olen noorsootöös alles uus, oli põnev kuulda meeskonnakaaslaste kogemustest projektide kirjutamisel. Samuti oli põnev kogemus tänaval noori küsitleda. Hea meelega osalen ka Väike-Maarja üritusel järgmisel aastal, et kohtuda noorsootöötajatega vabamas vormis / Elin Lemberg Sõmeru noortekeskusest Mulle läksid need 2 päeva Kundas väga korda. Kunda peal orienteerumismäng oli väga vahva. Sõnasõja mäng meeldis muidugi üle kõige. Sai väga palju nalja!

 Saun ja ujumine - ülim. Väga hea vaheldus igapäevatööle.

 Mulle meeldis kõik, midagi polnud üleliia, kõike parasjagu. /Tiina Talvik Moe noortekeskusest Kõigepealt tänan kõiki, eriti korraldajaid, toreda koosveedetud aja eest! Igas ülesandes ja ettevõtmises oli annus harivat, vahvat ja ühendavat. Sai näha, kui lihtne on ise teha kunstiteos, seda koos teistega teha oli mõnus. Sai näha ja tundma õppida Kunda linna lähemalt ja seal elavad toredad inimesi :)

 Isiklikult sain kogemuse mängu läbiviijana, parim selle juures oli mängijate tugi, kui mängu käigus hakati üksteisele kaasa elama :) ... Sain kogu koosviibimisest positiivse laengu! Ametivõistlus oli väga hästi organiseeritud ja läbi viidud, võõrustajad olid tasemel. /Sirle Pihlak Näpi noortetoast