Oleme arengukavas püüdnud sõnastada võimalikult konkreetselt saavutamist vajavad eesmärgid ja nende elluviimiseks tegevused ja investeeringud. Võib olla mõtleme isegi liiga praktiliselt, nagu on ka eelnõule tulnud vastukaja.

Igatahes on järgmise 5 aasta suuremad praktilised tegemised Rannu alevikus päevakeskuse laiendamine ja avatud noortekeskuse avamine. Rannu koolis ja Rannu lasteaias ruumide rekonstrueerimine kaasaegsemaks ning sportimisvõimaluste laiendamine. Valla hoonete üleviimine taastuvenergia allikal küttele ja valla teede mustkatte alla viimine. Kurekülas ja Kaarlijärvel ühisveevärgi ja kanalisatsiooni uuendamine.

Rannu valla tulevik sõltub oluliselt meie ettevõtjatest-tööandjatest ja ka mittetulunduslikult tegutsevatest ühingutest. Iga vallas tööd pakkuv ettevõtja ja valla asutus loob lisaks positiivset kuvandit, kui ta seda tahab. Iga ettevõtja ootab eelkõige töötajat oma vallast. Iga valla või külaseltside pakutav üritus, sündmus, pidu, kontsert või savivoolimise kursus ootab eelkõige oma valla ja küla inimest osalema. See on väga oluline et meie inimesed oleks aktiivsed uusi pakutavaid asju vastu võtma ja ka traditsioonilistel sündmustel osalema. Sellest aastast võiks saada kohalikust elust osavõtmise aasta, kus oleme just siin pakutavale enam vastuvõtlikud ja austame ka sellega neid, kes oma tööga meid rõõmustavad.