Rattahooaeg algas rattarongkäiguga, mille käigus avati KIKi toel (keskkonnasäästlike liikumisvahendite propageerimine Võru linnas, I etapp) rajatud rattaparkla. Päeva jooksul toimus linnaorienteerumine ratastel, millest võttis osa 22 võistkonda. Orienteerumismängus polnud tähtis mitte kiirus, vaid see, et koos mõnusa seltskonnaga sai linnas rattaga ringi liikuda. Rattapäeva raames toimus ka maanteeameti toetusel ja MTÜ Trafficprof eestvedamisel võistlus „Võrumaa rattaäss 2013", kus osales 10 võistkonda kuueste erinevast Võru maakonna koolist.

10-12aastased noored (kokku 54 noort) testisid oma teadmisi nii liikluseeskirjas, rattatundmises kui ka sõiduosavuses. Päeva lõpetasid Võrumaa rattaässade autasustamine ja suur auhinnaloos linnaorienteerumisest osavõtjatele.

Võru linnavalitsuse arendusnõunik ning rattanädala eestvedaja Tiina Hallimäe: „Oli siiras rõõm näha, et rattad ja rattasõit pakub huvi paljudele võrukatele, sest üritust külastas ja võistlustest võttis osa arvestatav hulk inimesi. Päevale lisasid põnevust Võru vanatehnikaklubi Vänt ja Sänna kultuurimõis, kes esitlesid vanu rattaid ja vanadest ratastest meisterdatud uusi mudeleid."

Rattanädalal toimus Võru linna Facebooki lehel fotovõistlus, mille võitis

Võru lasteaia Päkapikk rattasõbralik kollektiiv.

Fotosid rattapäevast vaata Võru linna Facebooki lehelt!

Rattamatk ja rattakross

Haanja rattaklubi eestvedamisel toimusid rattamatk ja rattakrossi etapp, üritustest võttis osa vastavalt 37 ja 35 inimest. Rattamatkaga sooviti populariseerida jalgrattasõitu kui huvitavat ja tervislikku aja veetmise viisi. Matkal läbiti järgmisi kohti: Roosisaare - Ala-Vagula - Ründomõts - Kohandupalu - Kakupalu - Tsiatsungõlmaa - Reedopalu - Juba - Roosisaare.

Järgmine rattamatk toimub 21. juulil.

Rattakrossiga soovitakse pakkuda kõigile osalejatele head võimalust matkata rattaga oma tempos ja tutvuda kevadise loodusega. Rattakrossi puhul on tegemist ürituste sarjaga, mis koosneb kaheksast etapist.

Üritus pakub kõigile rahvasportlastele head võimalust võistelda ja panna ennast proovile erineva raskusega radadel. Eelseisvad etapid: 12.06. Vallamäe; 3.07. Rõuge / Võrumaa meistrivõistlused; 24.07. Hallimäe; 7.08.

Antsumäe; 21.08. Veemäe; 11.09. Kubija. Rattakrossisarjaga soovitakse välja selgitada (hooaja 2013) parimad lõuna piirkonna mägirattasõitjad meeste, naiste ja noorte seas.

Rahvusvaheline noorte jalgratturite võistlus Safe Wheel

 „Võrumaa rattaäss 2013" võistluse võitja Võru Kesklinna gümnaasiumi kuueliikmeline võistkond esindas Võru linna Lätis Rezeknes 16. mail toimunul rahvusvahelisel noorte jalgratturite võistlusel Safe Wheel. VKLG võistkonnal aitasid võistluseks valmistuda õpetaja Inna Süving ja Hele Peegel ning huvijuht Anu Koop. Võistlusrada oli raske, kuid sellest hoolimata saavutas VKLG õpilane Rasmus Tamm individuaalarvestuses teise koha. Üritusest osa võtnud noorte muljed on väga head, sest võistlus andis võimaluse reisida, uusi sõpru leida.

Eriti vahva kogemuse sai Rasmus, kellel oli võimalus koos politseiga õhtul patrullimas käia. Võistlus toimus projekti „ESTLATRUS TRAFFIC" raames, mida kaasrahastatakse Euroopa naabrus- ja partnerlusinstrumendi Eesti - Läti - Vene piiriülese koostöö programmist (2007-2013).