Avasõnad ütles Saue Mälumänguklubi president Rafael Amos. Ta rääkis Saue linna mälumängurite headest tulemustest üleriigilise „Maakilva“ võistlustel ja kutsus noori üles aktiivsemalt mõttespordiga tegelema. Õnneks ei pea ta pettuma, sest teadmishuvilisi noori on Saue koolis palju. Üheksa 4-liikmelist võistkonda oli valmis võistlema. Ürituse korraldajatel olid küsimused erinevatest valdkondadest: ajaloost, spordist, muusikast, kunstist ja loodusainetest. Eraldi osa moodustasid pildiküsimused Sauega seotud kuulsatest inimestest.

Mälumäng algas tasavägiselt. Teati, et Suur Maa või Kuusaar, mis oli joonistatud ka Martin Behaimi esimesele gloobusele, on Madagaskar. Ja ansambli „Metsatöll“ laulud on tihedalt seotud hundiga. Teati, mis on pranglimine ja millise tänini populaarse mängu mõtles välja Charles Darrow.

Kuigi tundus, et gümnaasiumiõpilased saavad rohkem punkte, siis mitte väga kergelt. 9-ndate klasside võistkonnad võtsid end kokku ja andsid järjest enam õigeid vastuseid.

Pildivooru lõppedes sai 10.A klassi võistkond siiski võidu 55 punktiga ja 9.A klassi võistkond jäi 53 punktiga teiseks. Auväärse kolmanda koha sai 12.A klassi võistkond 47 punktiga.

Saue Gümnaasiumi I noorte meistrid mälumängus on:

Mihkel Alamaa, Vincent Lambin, Sander Siniorg ja Kert Paidre 10.A klassist! Meistritele riputati kaela meistrimedal ja autasustati diplomi ning väärtusliku raamatuga.

II koha saavutas 9.A klassi võistkond koosseisus Geelia Landes, Mariann Vendelin, Jaana Külim, Eva Martina Põder ja Eerik Hannes Matsina.

12.A klassile tõid kolmanda koha Jonas Nahkor, Ahto Salumets, Kadi Viidik ja Laura Pley.

Tublid olid ka teised võistkonnad, kes pakkusid teravat konkurentsi ja sundisid liidreid pingutama. Mälestuseks kõigile diplom osavõtu eest.

Järelkaja võistlustest oli ülihea, kõik huvitusid juba järgmisest voorust.

Siin kutsungi kõiki oma võistkondadega osalema 4. detsembril kooli aulas toimuval mälumängul. Seal selgitatakse välja küll superfinalist täiskasvanute hulgas, kuid kaasa võivad mängida kõik.

Edu järgmistel võistlustel!