„Pirita on üks ilus Tallinna kant, mis on mulle tuttav,“ rääkis Meri ning lisas, et ta on elanud Pirital oma elust 12 aastat.

„Otsus kandideerida sündis nii, et erakonna nimekirjad saaksid Tallinna erinevates linnaosades ühtlasemad ja tugevamad,“ rääkis Meri.

Kas Meri oleks tahtnud tegelikult kandideerida Nõmmel, kuid partei ei lubanud? Sellest küsimusest väite tegemine oleks Meri sõnul puhas spekulatsioon. „Kui see (Pirital kandideerimine – toim) jutuks tuli, siis see tundus mulle päris huvitava ja hea lahendusena,“ kommenteeris ta.

„Valimisnimekirja koosseise arutatakse laiemalt. See ei ole ühe inimese uitmõte. See on arutelude ja analüüsi tulemus,“ selgitas Meri.

Pirita linnaosa üheks suurimaks väljakutseks nimetab Meri seda, et sealne elanikkond on kasvanud suhteliselt lühikese aja jooksul kolmandiku võrra, mis omakorda tähendab surve suurenemist linnaosa elukondlikele valdkondadele. Päevakorral on näiteks liiklusküsimused ja kinnisvaraarendustega seonduv problemaatika.

„Kõige valusam kinnisvaraarendus on see TOPi ümbruse oma. See on Pirita inimestele üks olulisemaid teemasid, millise pöörde eelmainitud arendus võtab. Tunda on kinnisvaraarendajate survet praegusele linnavõimule. Selle teemaga tuleks tegeleda ja enam kuulda võtta kohalike arvamust,“ jätkas ta.

Nõmmel loodetakse Vakrale

Meri kõrvale on sotsid Piritale hääli püüdma seadnud kogenud julgeolekumehe Jüri Pihli, kes tegutseb nüüd igapäevaselt erasektoris, kuid nagu näha, siis pole täielikult ka poliitilisi ambitsioone hüljanud.

"Aga kandideerin ainult volikokku, sest volikogu töö ei sega tööd, nagu riigikogu töö segaks. Kindlasti ei hakka ma tulevikus kandideerima riigikogusse. Kandideerin Pirital ja tahan tegeleda Pirita asjadega, sest elan ise Pirital," rääkis Pihl mõne päeva eest Delfile.

Eelmistel kohalikel valimistel kogus Mart Meri Nõmme valimisringkonnas 1681 häält. Seda on umbes tuhande hääle võrra vähem, kui kogus toona veel Keskerakonda kuulunud Rainer Vakra, kes on tänavu Nõmmel sotside esinumber. Vakra kõrvale on Nõmmel SDE poolt pandud kandideerima Rahvaliidu taustaga Anto Liivat.

Belobrovtsev: kujunenud nimekirjad ei saagi kõigile sajaprotsendiliselt meeldida

„Sotsiaaldemokraatide kandidaadid said Tallinnas esialgsetesse nimekirjadesse iga linnaosa osakonna ja selle juhatuse koostöös SDE Tallinna piirkonna juhiga. Varakult alanud läbirääkimistesse kaasati ka erakonda mittekuuluvaid inimesi, kes soovisid meie nimekirjas volikogusse kandideerida,“ kirjeldas SDE Tallinna piirkonna aseesimees ja linnavolikogu esimehe kandidaat Vadim Belobrovtsev.

„Nimekirjade kokkupanekul arvestati inimeste endi soovide ja ka parima valimistulemuse eeldustega, seda nii volikogu kui halduskogude tasemel,“ lisas ta.

Belobrovtsev selgitas, et nimekirju arutati Tallinna valimiskogu eel linnaosade osakondade üldkogudel, kus kõik kohalolijad ning kandidaadid ise said sõna sekka öelda. Seal viidi sisse ka viimased parandused. Lõplikult kinnitas nimekirjad Tallinna valimiskogu.

„On selge, et valimisnimekirjade koostamisel on võimatu saavutada tulemust, millega kõik sajaprotsendiliselt rahul on,“ nentis Belobrovtsev.