0:2. Enne viimast topeltvooru on turniiritabel selline, et võitja on selgunud ja selleks on Paide/Kuma, kuid edasi on tabeliseis vägagi intrigeeriv, sest neljal järgmisel võistkonnal -AmblaSpordiklubil,Sargverel, Türil ja Koerul on kõigil 4 võitu ja 4 kaotust ning viimasel mängupäeval 7.aprillil Paide Spordihallis, kus Ambla SK meeskond kohtub 2 korda Koeruga ja Sargvere Türi meeskonnaga, selguvad ka ülejäänud medaliomanikud. Meesteturniiril on Ambla meeskond alistanud Paide/ Kuma meeskonna 3:2 ja loobumisvõit saadi Kabala meeskonnalt, kes ei ilmunud mängule. Kui viimastes mängudes suudetakse korduskohtumistes alistada nii Kabala või Paide, siis on poolfinaalkoht ja ühtlasi ka tee medalimängudele tagatud, kus ees ootavad juba Türi ja Väätsa meeskonnad.

Ambla valla karikavõistlustel võrkpallis veteranidele osales 4 meeskonda. Esikohta otsustanud mängus alistas Lemi meeskond Soomest Sargvere meeskonna 2:0 ja III-IV koha mängus Ambla valla meeskond Taipalsaari meeskonna Soomest 2:0. Võistkondade parima mängija eriauhinna said Arto Alve Lemi meeskonnast, Annes Sapp Sargvere meeskonnast, Jaanus Gildemann Ambla meeskonnast ja Pekka Hulkkonen Taipalsaari meeskonnast. Ambla valla meeskond mängis sellel turniiril koosseisus Aarne Aljama, Kalle Uudeküll, Aksel Õunapuu, Jaanus Gildemann, Tiit Toome, Arlet Palmiste ja Leo Matikainen.

Ambla Spordiklubi korvpallimeeskond jätkas mänge Eesti Meistrivõistlustel I liigas toreda võiduseeriaga, alistades Audentes SG/ Noortekoondise 82:70, TTÜ Spordiklubi 74:47 ja KK Pärnu II meeskonna 80:68 ning veel elas lootus, et pääseme I liiga üleminekumängudele. Viimastes voorudes aga konkurendid mängisid just nii, nagu meile ei sobinud ja Ambla SK viimane mäng Kuressaare SWE-7 meeskonnaga, mis kaotati 69:79 enam sisuliselt midagi ei otsustanud. Ambla SK meeskonna debüüt I liigas lõppes vahegrupiturniiril 6 võidu ja 10 kaotusega ning liigast väljalangemisega. Vaatamata sellele võib kokkuvõttes meeskonna hooajaga ikkagi rahule jääda arvestades taset, kus meie meeskond mängis - kõrgemal tasemel oli ju ainult Meistriliiga 8 meeskonda ja ka I liigas on enamus võistkondi ja mängijaid meistriliiga kogemustega ja sellel tasemel aastaid mänginud. Meeskond arenes hooaja käigus tublisti ja mängukvaliteet tõusis märgatavalt. Vaatamata pi-kale kaotustejadale säilis mängijates soov trenni teha ja võistlusmängudel osaleda. Kui hooaja alguses olid korvpallifännid kodumängudes meeskonda maruliselt toetamas ja hooaja keskel nende innukus pisut rauges, siis hooaja lõpus tõid meeskonna võidud publiku taas tribüünile. Miinuspoolele jääb kindlasti aga liiga suur hulk tasavägiste kohtumiste kaotusi. Olen täiesti kindel, et kui meeskonnal avaneb võimalus järgmisel hooajal siiski I liigas jätkata, siis selliseid kaotusi suudetakse juba kindlasti vähendada ja liigasse püsima jäämine ei ole enam probleemiks. Siinkohal aga tänud kogu meeskonnale ja treener Üllar Kerdele võitlusliku hooaja eest! Korvpallihooaeg ei ole siiski veel lõppenud ja jätkuvad mängud Järvamaa meistrivõistlustel. Põhiturniiri järel mängitakse edasi 4-liikmelistes gruppides ja Ambla SK meeskond, kes viimases põhiturniiri kohtumises alistas Luutari meeskonna 126:61, osaleb mängudes 1.-4.kohani koos Türi, Paide Viking Window ja Luutar Laenude meeskonnaga ning Aravete meeskond 9.-12. kohani, kusjuures Aravete meeskond alistas viimastes väga tähtsates kohtumistes Väätsa SK 72:60, kuid kaotas KK7 meeskonnale 70:84. Laupäeval, 21.aprillil ootame korvpallisõpru viimast korda sellel hooajal Aravete Spordihoonesse, et kaasa elada ja toetada Ambla Spordiklubi meeskonda võitluses Järvamaa meistritiitli eest.

Ambla SK suusatamise seeriavõistluse 4.etapil, mis sõideti vabatehnikas ühisstartidega Kangrumäe radadel, osales 44 suusatajat. IV eta-pi paremad:

-10 a. T Kaidy Kaasiku, Keidy Kaasiku, Anni Jalakas;

-10a.P MariusKaarjärv,Kristo Sepp, Martin-Mihkel Meidla;

11-13 a. T Liisbeth Kallakmaa;

11-13a.P JarmoKaasiku,Braian Jullinen, Stener Raaper;

14-16 a. T Mairis Õispuu, Egle Sepp;

14-16 a. P Kaarel Kasper Kõrge;

17-34 a. N Siret Niinepuu;

17-39 a. M Ilmar Udam, Janno Rodendau, Siim Part;

N vet. Maris Kaarjärv, Tiina Idavain, Jana Matvejeva;

M vet. Vello Lillipuu, Ivar Pilv, Aivar Saarepuu.

Seeriavõistluse kokkuvõttes, kus 4-st etapist läks arvesse 3 parema etapi tulemus + kõigist 4-st etapist osavõtnutele lisaks 4 preemiapunkti, olid oma gruppide paremad:

-10 a. T Kaidy Kaasiku, Keidy Kaasiku, Anni Jalakas;

-10 a. P Marius Kaarjärv, Kristo Sepp, Martin-Mihkel Meidla;

11-13 a. T Merili Sirvel;

11-13 a. P Jarmo Kaasiku, Stener Raaper, Kasper Keerberg;

14-16 a. T Mairis Õispuu, Egle Sepp;

14-16 a. P Kaarel Kasper Kõrge, Rauno Sepp;

17-34 a. N Siret Niinepuu, Hanna-Maria Puhke;

17-39 a. M Siim Part, Janno Rodendau, Heimar Altmets;

N vet. Tiina Idavain, Jana Matvejeva, Maili Antons;

M vet. Ivar Pilv, Vello Lillipuu, Reimo Kaasiku.

Kokku osales seeriavõistlusel 73 suusatajat 186 osaluskorraga Järvamaalt, Lääne-Virumaalt ja Harjumaalt.

Järvamaa koolide meistrivõistlustel suusatamises Kangrumäe radadel osales ligi 140 suusatajat Järvamaa 12-st koolist. Gümnaasiumite/Keskkoolide grupis saavutas kindla võistkondliku esikoha Aravete Keskkool, põhikoolide grupis tuli 4.kohale Ambla Lasteaed-Põhikool. Individuaalselt tulid oma vanusegruppides Järvamaa noortemeistriteks Aravete KK õpilased Kaidy Kaasiku, Kasper Keerberg, Jarmo Kaasiku, Silja Ratt, Egle Sepp, Siret Niinepuu ja Kaspar Kelgo ning Ambla SK suusataja Kaarel Kasper Kõrge. II koha saavutasid Keidy Kaasiku,AronOttjaEgleSeppning III koha Anni Jalakas, Stener Raaper ja Vivian Vellama. Ambla kooli võistlejatest tõid oma koolile enim punkte Johanna Kask, Otto Prints, Aneta Mikson, Risto Vartla ja Ana Bunazoi.

Eesti valdade XX Talimängudel Jõgevamaal Kuremaal tuli Ambla vald üldarvestuses 47 valla konkurentsis 26.kohale. Ambla valda esindasid mängudel suusatajad ja läbi eelringi finaalturniirile pääsme lunastanud korvpallurid. Head ja võitluslikku mängu näitas korvpallimeeskond, kes 4 võidu ja 1 kaotusega tulid kokkuvõttes tublile 5. kohale. Medalimängudele pääsemist takistas avamängu 21:27 allajäämine Tamsalu vallale. Edasi alistati Suure-Jaani vald 34:23, Torma vald 32:29, Toila vald 38:34 ja 5.-6. koha kohtumises ka Kohila vald

29:28. Meeskond mängis turniiril koosseisus Elari Jõendi, Rauno Tikko, Taavi Leinart, Timo Matikainen, Peeter Kraavik, Kristjan Laht, Raido Kuusk, Erkko Linnas, Rain Ots, Rein Roosmäe ja Ingmar Sau ning treeneripostil oli meeskonda juhendamas Üllar Kerde. Meie valla suusatajad olid võistkondlikus arvestuses 1.päeva individuaaldistantside järel 10.kohal, kuid kuna 2.võistluspäeval ei olnud meil võimalik välja panna teatevõistkondi, siis tuli lõpuks taanduda 16. kohale. Individuaaldistantsidelt tuli Ambla vallale ka pronksmedal, mille teenis tubli sõiduga Kaarel Kasper Kõrge (hõbemedalist jäi puudu kõigest 0,3 sekundit). Kõrgematele kohtadele tulid veel N45 grupis 5.kohale Jana Matvejeva, M40 grupis 10.kohale Ivar Pilv, N35 grupis 12.kohale Maili Antons, N16 grupis 14.kohale Kaidy Kaasiku ja M grupis 14.kohale Janno Rodendau. Oma panuse võistkonna koondarvestusse andsid veel Heimar Altmets, Kaspar Kelgo, Siim Part, Arvi Part, Jarmo Kaasiku ja Keidy Kaasiku.

9. Eesti omavalitsusjuhtide talvises mitmevõistluses Elvas kaitses Ambla valla au väärikalt ja tuli M39 grupis tublile III kohale vallavanem Rait Pihelgas. Üldkokkuvõttes tuli meie vallavanem 16 võistleja konkurentsis 7. kohale osaledes kõigil 10.-l mitmevõistluse kavas olnud alal.

Eesti jalgpallimeistrivõistluste IV liiga alustab aprillikuus, kus liiga idatsoonis osaleb 3. hooaega ka Ambla Vallameeskond. Meistrivõistluste avakohtumises Tallinna Kalevi kunstmuruväljakul minnakse 07.aprillil kell 10.00 vastamisi Tallinna Kalev Juunior meeskonnaga. Esimese kodumängu saab Vallameeskond pidada Ambla Koolistaadionil pühapäeval 6.mail algusega kell 13.00 ja vastaseks on siis Narva Trans II meeskond. Ambla Vallameeskond on selleks hooajaks paremini valmistunud, kui eelmistel hooaegadel. Meeskond on teinud korralikuettevalmistusetreenerViktor Metsa juhendamisel ja niipalju kontrollmänge ja saaliturniire ei ole eelnevatel hooaegadel kunagi olnud. Võistkond on põhiliselt komplekteeritud, eelmise hooaja tuumik on taas võitlusvalmis ja mitmed meie omad mängumehed, kes eelmistel hooaegadel mängisid nn. välisklubides, on kodumeeskonnaga liitunud. Ka noortele on avanenud hea võimalus jalgpalliga tegelemiseks. Nii alustavad hooaega esmakordselt Ambla Vallameeskonna ridades Volodja Erdei, Marko Tammik, Raido Vespere, Urmas Raaper, Arles Laul, Jako Kullamägi, Urmo Kuningas ja Jan-AreNursi.Eelmiseaastakoosseisust jätkavad LennoKütismaa, Aron Kütismaa, Leino Avi, Marko Kõiv, Dagnar Adrat, Rauno Tikko, Sten Rõngelep, Elari Jõendi, Timo Matikainen, Erkko Linnas, Taavi Neier, Alar Heinsaar, Margus Porkveli, Sebastian Koljak, Rainer Lättemägi, Siim Susi ja Arnold Põllu. Meeskonnaga saab liituda veel ka hooaja käigus. Hooaja avakohtumine leidis aga aset juba 1.aprillil Paide kunstmuruväljakul, kus Eesti Jalgpalliliidu Väikese karika 1/64 finaalis kohtusid Ambla Vallameeskond ja Eesti Maaülikooli Spordiklubi ja seekord tuli tunnistada EMÜ SK paremust

3:1. Auvärava vastaste võrku lõi vahetusest mängu tulnud Elari Jõendi.

Täiendust meeskonnale ootame ka 6.hooaega alustavalt Ambla Külaliiga jalgpalliturniirilt, mis on küll eelkõige mõeldud alles alustavatele või jalgpalli lihtsalt armastavatele mänguhuvilistele, kuid heaks ettevalmistuseks ka kõrgemal tasemel mängijatele. Kuigi arvestust peetakse võitude-kaotuste üle ja selgitatakse ka turniiri parimad, on Külaliiga eelkõige kaasalöömise koht. Kuna rakendatakse õuejalgpalli reegleid, kus ei ole suluseisu, vahetuste arv on piiramatu, väljak on väiksem, mänguaeg lühem ja lubatud on ka mitmekordsed sisse-välja vahetused, siis ei ole pikalt aru vaja pidada - pane oma meeskond kokku (vaja on alustuseks ainult 1 väravavahti ja 5 mängijat) ja tule löö kaasa. Mängud peetakse turniirisüsteemis kevadel ja sügisel. Eelmisel hooajal osales Külaliigas 8 võistkonda 100 mängijagajakokkupeetiüle50kohtumise.

Registreerimise tähtaeg on 23.aprill ja registreerida tuleb võistkond Leo Matikainenile. Nimelist registreerimist ootan Külaliiga esimesteks kohtumisteks maikuu 2.pooles. Täpne Kevadringi ajakava ilmub ka maikuu Ambla Vallalehes.

Eesti saalihoki meistrivõistlustel on Jäneda SK võistkondade koosseisus hästi mänginud ja eri karva medaleid võitnud Ambla valla noored saalihokimängijad. Hõbemedalid võitsid U17 meeskonna koosseisus Veli Kask, Aigar Lumiste, Indrek Lumiste, Jan-Are Nursi, Kaur Lillevälja, Jörgen Vikat, Eik Kobrand, Henrik Kurganov, Veikko Väisanen ja Johannes Jürisson. Pronksmedalid teenisid agaU13meeskonnakoosseisusMikk Mäekivi ja Gregor Pent ning U19 meeskonna koosseisus Aigar Lumiste, Indrek Lumiste, Taavi Lumiste, Jan-Are Nursi, Ats Kukk, Geir Pärtel, VeikkoVäisanenjaJohannesJürisson. Pärismitmed meie valla saalihokipoisid kandideerivad ka oma vanusegruppideEestikoondvõistkonda.