Kalde kasutas korteriukse lõhkumiseks mootorsaagi ja Kuusk sõrgkangi. Kuritegu jäi lõpule viimata, sest uks ei andnud järele. Teo toimepanemisel kasutasid mehed näo varjamiseks suusamaski.

Samal päeval kell 21.25 tungis sama seltskond Ristiku tänaval ühte elumajja ja peksis seal puruks aknaklaasid, ukse, 42-tollise Samsungi televiisori ja sama firma sülearvuti. Kokku tekitati sel viisil koos koristamiskuludega 2909 eurot kahju. Ka seal ei õnnestunud neil otsitut tabada.

Seejärel ründasid nad maske kandes Saare Kütuse Aia tänava tanklast lahkuvat sõiduautot Škoda. Sisask viskas autot kaasas olnud puidust kurikaga ja Kalde lõi akna sisse. Pärast auto lahkumist seisis maskides kamp keset teed ning ähvardas möödasõitjaid kurikate ja sõrgkangidega. Nii jätsid nad mulje, nagu oleksid tanklat röövinud ja üritaksid nüüd põgenemiseks autot peatada. Sellist käitumist käsitles prokurör kui psüühilist vägivalda.

Henry Sisaskit süüdistati veel selles, et 23. juulil 2104 tungis ta koos kahe kaaslasega Kuressaares Tallinna ja Torni tänaval kallale ühele noormehele, tekitades talle kehavigastusi.