"Praegusesse taristusse pole pikka aega midagi investeeritud ja see on jätnud oma jälje," nentis lahingukooli ülem major Madis Nõmme.
Kaitseministeeriumi asekantsler Ingvar Pärnamäe selgitas, et uue hoone ehitamine oli tunduvalt odavam ja seetõttu ka selline otsus tehti.
Uue maja alumine kolmandik on juba püsti. Järgmise aasta suvest alustab lahingukool tegevust Kuperjanovi pataljoni koduks olevas Taara linnakus. Majja mahub 13 õppeklassi, 250 majutuskohta ning töökohad 32 kaitseväelasele.

"Kindlasti on siin õppijatel tulevikus tingimused paremad, kui praeguseks amortiseerunud vanas õppehoones. Samas on meil siin käe-jala juures ka teised olulised tugimehhanismid nagu söökla, meditsiin, laod. Ja see oluliselt lihtsustab seda igapäeva elu meil," sõnas lahingukooli ülem Madis Nõmme.

Asekantsler Pärnamäe lisas, et taristu ristkasutusega saab ka kulusid kokku hoida.

Kuperjanovi pataljoni linnaku kaasajastamiseks on kümne aastaga kulunud 22 miljonit eurot ning tegu on Eesti parimate väljaõppetingimustega. Tippajal mahutab see 800 ajateenijat, lisaks sadakond tegevväelast ja töötajat. "Ega siia suurt rohkem midagi ei mahu, oleme ausad. Tänane Taaralinnak territooriumi mõttes on üsna täis ehitatud," sõnas Pärnamäe.