Sangaste Rukki Maja juures hakkasid juba kella 7-st kerkima müügitelgid ja lauad kaubaga täituma. Kella 10st kuulutati laat avatuks. Kauplejaid oli taaskord üle 50. Pakuti laias valikus kaunist käsitööd, samuti oli sel aastal väga rikkaliku liigija sordivalikuga taimenurk. Ei puudunud ka hää ja parem leivakõrvane - mesi, sink, vorst, põnevad saiakatted jne. Väikeseks pettumuseks oli see, et koduleiba sel korral kaasa osta ei saanudki.

Päris ilma koduküpsetatud leivata festival siiski ei olnud - õnneloosis võis teiste heade auhindade seas võita ka pr Evelin Ilvese küpsetatud Ärma talu leiva. See leib oli tähelepanuväärne juba selle poolest, et reisis ühe päevaga Viljandimaalt Tallinnasse ning sealt tänu ühele heale bussijuhile Antslasse, et laupäeva hommikul varakult Sangastesse jõuda. Kindlasti jätsid kõik need head ja abivalmid inimesed saadetise teekonnal leivale oma positiivse laengu.

Lastenurgas sai hüpata taeva alla sky-jumpiga, tunda õhus hõljumise tunnet õhkbatuudil, ronida ja möllata põhukuhjas ja -pallidel, teha asfaldijoonistusi või lasta teha endale mõni kaunis näo- või käemaaling.

Rukkitoitude konkursile esitati 6 toitu. Pimehindamisel (st ei olnud teada valmistaja) hindas viieliikmeline žürii parimaks Sangaste Rukki Maja rukkileivakorvikesed heeringasalatiga. Teise koha pälvis Viive Puudisti rukkipurune kohupiimakook. Meelelahutust pakkusid noor lõõtsamees Herbert Konnula Urvaste vallast, meie oma valla kandlemeister Ilmar Tiideberg ning unustamatute kostüümidega tantsuklubi Mathilde Palupera vallast. Peaesinejaks oli Voldemar Kuslap, kelle kontserti püüdis tugev vihmahoog katkestada, kuid pärast pisikest pausi lauldi päike taas välja. Laata ja jooksu aitas läbi viia suur hulk vabatahtlikke.

Eriliselt suur aitäh teile: Eveli, Maiken, Maire, Rait, Ly, Angela, Janely, Merle, Viive, Svetlana, Vello, Aavo, Ragnar, Dea, Kerli, Egle, Kairi, Rando, Sille, Greete, Merle, Siiri, Hannes, Kenert, Robert ja Rein. Tänan väga ka koostööpartnereid, kellega koos tegutseda oli lausa lust!

Üritust toetasid Kohaliku Omaalgatuse Programm, Silva-Agro, Baltic Agro, Kesa-Agro, Leibur, Sangaste Linnas, A.Le Coq, Timo Keraamika.