Ja sealt nad järgmisel õhtul tulidki. Tanja Mihhailova, Susan Lilleväli, Kaidi Klein ja heli- ning kaameramees. Klassis oli vaikus, kõik varjusid seinte äärtesse. Peale Heinari ei teinud keegi suud lahti. Mis toimub? Tegime proovi, noote ei olnud, aru ei saanud algul midagi. Tantsima peab ka veel? Kokkuvõttes oli hästi vahva, kui esimene ehmatus üle läks. „Intervjuutanki" lükkasime Heinari ja Annely. Tublid olid, välja tuli väga hästi.

Edasi jätkusid proovid igal õhtul ja kui meile liikumise videot näidati, siis esialgu küll ei kujutanud ette, kuidas selle üldse selgeks saame. Lisaks hakkasime kombineerima selga valgeid riideid. Appi tuli Ida-Viru Keskhaigla sünnitusosakond ja kordades kuulsamaks said Heinari püksid ja Kohtla-Järve moeateljee.

Laupäeva hommikul sõitsime Tallinna, et teha viimased proovid WAFi tantsukooli stuudios. Üldiselt ütles meie tantsuõpetaja Villiko Kruuse, et asi on kena ja sobib küll. Kui me ainult ei unustaks piisavalt "hullu panna" ja fannida, mis on sellise liikumise juures lausa kohustuslik. Arutasime vahe­peal isekeskis, et mida need kodused küll ütlevad, kui meie "hullu panemist" näevad. Järgmisel hommikul oligi kohe tee telemajja ja esimese asjana linti laulmine Alar Kotka ja Susan Lillevälja juhendamisel. Siis veel proovid, lavaproov, saate läbimäng ja kohe otsa otse-eeter. Lõpuks polnud isegi närvi enam, lavalt alla nagunii midagi ei näinud, sest prožektorid paistsid otse silma. Tanja Mihhailova oli lihtsalt vapustavalt lahe ja meie läksime tema tuules kaasa. Täiesti uskumatu oli, et saime edasi finaali!Ütlemenii, et Birgit Õigemeel polnud üldse õnnelik. See-eest aga žürii liikmed Ivo Linna, Anne Veski ja Ženja Fokin tulid meid eraldi kiitma. Lisaks Teele Viira, Susan Lilleväli, Koit Toome ja isegi telemaja tore koristajatädi. Võita oli loomulikult ülimõnus. Jess!!!

Väljavõtteid meediast:

Kohtla-Järve - Tanja Mihhailova: Koht­la-Järvele tuli seekord appi Laulupealinna tiitlit püüdma ka Iisaku segakoor. Enam kui 140-aastase traditsiooniga koor toob koos Tanjaga ettekandele Ike & Tina Turneri loo «River Deep, Mountain High».

Anne Veski: Tanja on uus avastus minu jaoks. Pole näinud temas varem sellist powerit. See esimene etteaste oli väga võimas.

Ivo Linna: Ma kiidaksin koori, orkestrit ja taustalauljaid. Ma mäletan kui see lugu tuli, siis see vapustas mind. Täna seda esi­tust vaadates tundsin ma sama. Laulupidude hirm. Iisaku segakoorist me veel kuuleme!

Ženja Fokin: Antud laul on Turneri isik­lik enda lugu, mida ei saa tavaliselt kuulata teiste esituses. Arvan, et Kohtla-Järve on seda tiitlit väärt, siis avastaksid inimesed seda kohta rohkem.

Kõik algab taas, algab uuesti...

Teisipäeval saime taas kõne, et Tanja soovib meid ka finaalilaulmaPärnusseOtija Kärdla vastu. Enam polnud isegi elevust. Olime oma staaride laksu kätte saanud, tundus, nagu nojah, teeme ära...

Õnneks enam nii palju proovi tegema ei pidanud ja Pärnusse ei olnud vaja päev varem kohale sõita. Võrreldes telemajaga polnud Pärnus nii hubast olemist ning kogu saade oli maja peale ära hajutatud. Fantas­tiline oli muidugi see, et kokku hääletati 55 000 korral, Kohtla-Järve jäi alla vaid 236 häälega. Seekord ei tulnud võitu, aga Kärdla oli kahtlemata samuti väga tubli. Meile jääb ikkagi arvamus, et Tanja oli mitmekülgsem, kordades parema lavalise liikumise ja säraga.

Samas on tore, et Kohtla-Järve lasteko­du jaoks on sellegipoolest käivitunud raha kogumine, milles osaleb ka saate konkurent Hiiumaa.

Kokkuvõtvalt saime sellise fantastilise kogemuse, mida paljud koorid ei saa mitte kunagi. Täname teid kõiki, kes te selle kaasa tegite!

Segakoori dirigent Tanja Elken:

Tänan südamest meie koori, kõiki, kes tulid meile appi laulma-tantsima; Iisaku rah­vast, kes meid toetasid ja kaasa elasid. Suur tänu kunstide kooli õpilastele, kes tegid suu­repärased fänniplakatid meie toetamiseks. Tore oli neid lavalt saalis näha! Suur tänu meie toetajatele ja fännidele kaugemaltki! Ja tänud pereliikmetele, kes suhtusid meie igaõhtustesse proovidesse mõistvalt!