Viimased sattusid sinna muu hulgas tänu Hedvig Büllile. Ja et need armeenlased on rahvusvahelise avalikkuse silmis paariast presidendi Bashar al-Asadi toetajad, sest Bashar al-Asadit võib süüdistada nii mõneski kuriteos, aga ta ei ole islamistist usuhull.

Kui ma 1989. aastal Haapsallu kolisin ja Hedvig Büllist teada sain, rääkisin oma tuttavatega Tallinnfilmist, mis oli veel täiesti olemas, et Haapsalust on pärit selline põnev naine.

Et ehk saaks Armeenias ära käia, seal filmida ning rääkida inimestega, kes Hedvig Bülli tundsid. Helistasin ka Armeeniasse, et tahaksime teda Eestis paremini tutvustada. Sealt öeldi mulle, et see naine on nende tšurr. Nad tegelevad tema tutvustamisega ise.

Nüüd on tollest ajast 25 aastat möödas, Tallinnfilm teadagi ammu hingusele läinud ega ole armeenlased isegi Hedvig Bülli tutvustamisega eriti edukad olnud. Ometi oleks ta seda väärt, sest Haapsalus sündinud ja kasvanud tüdrukust sai Armeenia Ema, kes minu arusaamist mööda saatis korda kraad kangemaid tegusid võrreldes isegi ema Teresaga.

Loe edasi Lääne Elust.