Minu ema nimi on Annika. Ema juuksed on tagant punased, pealt on mustad ja pruunid, eest on hallid. Emme mängib minuga automängu, kuhu emme läheb hopsti peale. Vaatan emmega koos pilte. Kodus teeb emme süüa. Emme teeb friikaid ja vorsti punase ja valge majoneesiga. Mina kastan friikad ja vorsti punase ja valge majoneesi sisse. Emme sööb ka friikaid ja vorsti. Kammib vahepeal minu juukseid. Vaatame koos emmega telekast filme, multikat „Tommit ja Zerrit“ ja kuulame muusikat. Lähen ise tudule, emme paneb tuduriided selga. Kui ma ei jonni, siis olen hea poiss. Kallistan emmet. Teen emmele musi. Tahan emmele lepatriinu kinkida. Lilledest meeldivad mulle ja emmele ülased ja märtsikellukesed. (Kermo 3 a)

Emme nimi on Eelika. Emme teeb kalapulki. Emme toob kommi ja Charly sööb kommi. Olen emmele hästi hea laps. Ema käib poes tööl. Ta ostab nii palju kommi ja ostab nii palju asju Charlyle. Emmega mängime kaardi-mängu. Emme on suur. Käin emmega poes ja mängime koos. Laulame „Põdra maja“. Kingin emmele lilli. (Charly 2 a)

Minu ema nimi on Peivi. Ta on hea. Seljas on tal kampsun ja juuksed on mustad. Kodus teeb süüa. Mängib minu ja vennaga. Annab mulle õuna, siis annab veel liha. Annab ka kartulit. Mina aitan liha ahju panna ja maitseaineid peale panna. Aitan kartulid keema panna. Mängib minuga autoga. Viib mind õhtul voodisse. Viib päeval süles voodisse istuma. Teen emmele kalli. Kingin kaelaehte ja kaardi. Mulle meeldivad punased tulbid ja metskannikesed, mida tahaksin emmele kinkida. Liivakastist aitan asjad ära tuua. Teen kalli ja räägin, et panen telekast midagi muud. Emme peseb mind ära vannis. (Marleen 4 a)

Emme nimi on Ene. Emme kodus magab. Mina ei maganud, siis hakkas emme riidlema. Mina mängisin traktori ja palliga. Emme tegi mulle pannkooki, mannaputru ja riisiputru. Emmel on mustad juuksed. Seljas on roheline pluus, veel autoga pluus. Kodus on seljas seelik. Emme vaatab kodus telekat, istub diivani ja tugitooli peal, mängib minuga. Teen ise soolast kartulit. Hea laps olen emmele siis, kui mängin. Tahan emmele kinkida rekka-auto. Kingin emmele meelespead, metskannikesed ja lumikellukesed. (Ken-Kermo 4-aastane)