Kaitseliidu eriorganisatsioonid on Naiskodukaitse, Noored Kotkad ja Kodutütred.

Kaitseliidu Karksi malevkond taastati 9. veebruaril 1990 20-mehelisena. Tänaseks on liikmeskond kasvanud 380 liikmeni. Malevkonna territoorium on ligikaudu 1425 ruutkilomeetrit ja hõlmab seitset omavalitsust. Need on Karksi, Abja, Halliste, Tarvastu ja Paistu vald ning Mõisaküla linn ja osa Viljandi linnast. Kõigi nende omavalitsustega tahamegi edaspidi teha koostööd.

Kõigepealt tutvustan Karksi malevkonna pealikku, leitnant Raivo Asuküla, kes kirjutab enda kohta nii: „Olen sündinud 1948. aastal Ahja vallas Tartumaal (praegu Põlvamaa). Vanemad olid talupidajad, hiljem ühismajandi töölised.

Lapsepõlv möödus vanematekodus, meid oli peres viis last (kaks venda ja kolm õde). Kooliteed alustasin Rasina põhikoolis, hiljem lõpetasin Tihemetsa Sovhoostehnikumi. Et ma tollal kõrgkooli sisse ei saanud (ei võetud, sest isa oli Saksa sõjaväes olnud), läksin õppima Tallinna EELK Usuteaduse Instituuti, hiljem uues Eesti vabariigis õppisin Tallinna Ülikoolis lisaks koolijuhtimise lisaeriala. Alates 1990. aastast töötasin kaplanina Viljandi Noortevanglas. Aastatel 1994-1998 töötasin kooli juhina.

Kaitseliitu astusin 1992. aastal. Sakala malevas olen kuni käesoleva ajani olnud maleva kaplan. 2002. aastal määras maleva pealik major Rein Kikas mind Sakala maleva formeerimisrühma ülemaks. Alates 2010. aastast olen Sakala maleva Karksi malevkonna pealik.

Pärast erialaohvitseri kursuse läbimist 1997. aastal andis president Lennart Meri mulle lipniku auastme, 2002. aastal omistati nooremleitnandi ja 2008. aastal leitnandi auaste. Kaitseliidu Alu koolis olen läbinud kaplani täiendkursuse, formeerimisinstruktori ja laskeinstruktori väljaõppe. Mind on autasustatud Kaitseliidu teenetemedali III, Katseliidu Valgeristi ning teiste teenete- ja  rinnamärkidega. 2010. aastal omistati mulle Eesti Kaitseväe ohvitseri tseremoniaalmõõk. 2010. aastal määras Sakala maleva pealik kolonelleitnant Anto Kergand mind juhtima Sakala maleva Karksi malevkonda. Tänaseks olen oma uude ametisse sisse elanud ja püstitanud malevkonna arengu prioriteedid. Need on   liikmeskonna kasv ja nende üritustest osavõtu aktiivsuse tõus; lahingüksuste isikkoosseisuga täielik komplekteerimine ja nende väljaõppe parandamine;   malevkonna liikmete laskeoskuste ja väljaõppe tõstmine; malevkonna ja kohalike omavalitsuste koostöö parandamine; malevkonna (kaitseliidu) tegevusest teavitamine suurematel tähtpäevadel ja maakonna üritustel."

Soovime siis härra leitnandile raudset tervist ja tugevat närvi selle vastutusrikka ja raske ameti pidamisel.

Kõik Kaitseliidust huvitatud saavad teavet malevkonna pealiku abilt telefonil 5645 8436 ja kaitseliidu kodulehelt www.kaitseliit.ee.