Haridusest on vabariigis ja Järvamaal räägitud palju. Meil on hea meel, et Aravete Keskkooli õpilased said alustada uut õppeaaastat renoveeritud koolimajas. Renoveerimistööde maksumus oli ca 12 miljonit krooni, millest valla omafinantseering oli ca 7 miljonit krooni. Loodame, et uuenenud õppetingimused parandavad õppeedukust koolis veelgi. Oleme mures jätkuvalt langeva õpilaste arvu pärast, mistõttu peame leidma uusi lahendusi, kuidas pakkuda kvaliteetset keskharidust meie noortele. Aasta algusest pidasime läbirääkimisi Järva-Jaani ja Koeru vallaga ühise Piibe kooli loomise üle, kuid kahjuks katkesid läbirääkimised seoses Koeru sooviga luua riigigümnaasium. Tänaseks oleme koos Järva-Jaani vallaga asunud uutele läbirääkimistele Haridus- ja Teadusministeeriumiga, et leida koos antud olukorrale lahendus ja leida ühiselt võimalus keskhariduse andmiseks meie piirkonnas.

Oluline oli, et alustatud sai Ambla ühisvee- ja kanalisatsioonisüsteemide (ÜVK) ehitusega. Tänaseks on lõpetatud esimese etapi ehitus. Alanud aastal jätkub teise etapi ehitus koostöös AS-iga Paide Vesi. Sellel aastal alustame ka Aravete ja Kärvate alevike ÜVK rekonstrueerimistöödega. Projekti lõpptähtaeg on hiljemalt aasta 2013.

Raskete aegade kiuste oli aga möödunud aasta meie vallale siiski üsna edukas. Väga paljud meie tublid ja aktiivsed inimesed said tunnustuse üle Järvamaa. Maakonna parimaks külaks tunnistati Käravete. Hea on tõdeda, et meie noored on julged tegusid korda saatma ja tublid. Järvamaa aasta noortealgatus on Aravete noortekeskuse noorte oma fotostuudio. On näha igapäevast askeldamist noortekeskustes. Aravete noorteklubi Mad House on Järvamaa parim 4H noorteühing ja parim klubijuhendaja on Annika Rohi. Järvamaa tulihingeline eestvedaja Arlet Palmiste on läbi aegade korraldanud väga erinevaid kultuuriüritusi.

Spordis oli samuti möödunud aasta võidukas ja võitlusjanuline. Toimus Ambla külaliiga 2010 jalgpallis, kus osales seitse võistkonda ehk 80 sportlast. Hea meel on, et meie valla võistkond oli jalgpallis esindatud Eesti meistrivõistlustel IV liigas. Väga visalt ja südikalt võistlesid meie korvpallurid, kes saavutasid Järvamaa meistrivõistlustel esikoha. Loodame, et sellel aastal suudab võistkond oma tiitlit kaitsta.

Kõik need sündmused, inimesed ja teod valmistavad meie vallale au ning uhkust. Suur tänu teile kõigile! Loodame, et me suudame ka alanud aastal olla tublid ja ettevõtlikud, viia ellu kõik plaanitud projektid, arendada ja täiustada meie elukeskkonda.

Õnnelikku uut aastat!