Müramõmmi rühma laste lemmikuteks olid uued, jõuluajal päkapiku poolt toodud pusled ning täringumäng “Rongisõit”. Olümpiavõitjaks tuli Kadi Lepp, talle järgnesid Tristan Saar ja Meribel Marmor.

Marumõmmi rühmas ei saanud olümpia alguses õiget hoogu sisse, ent mida päev edasi, seda aktiivsemaks lapsed muutusid. Eriti aktiivsed mängijad olid nooremad poisid - neile meeldisid väga täringumängud. Kuna raskemate puslede eest oli võimalik rohkem punkte saada, siis enamus lapsi oli huvitatud just sellest.

Vanemast aiarühmast tuli olümpiavõitjaks Tauri Rohtsalu, talle järgnesid võrdsete punktidega Gerle Rännik ja Roko Loog.

Olümpialasi autasustati diplomitega, parimad said lisaks ka auhinnad.

Teisipäeval, 18. jaanuaril tähistas lastaiapere oma 23. sünnipäeva. Tähtpäeva puhul heiskasid õues eesti lipu vanema aiarühma mudilased, saalis oli aukohal aga Mõmmi-lipp.

Sünnipäeva raames toimus ka mängu- ja kaisukarude näitus. Seega olid enamusel peolistel saali tulles kaasas karu. Mõmmisid oli igasuguseid - väikeseid ja hiigelsuuri, roosasid ja siniseid, uusi ja juba üpris “eakaid”. Aukohal troonis Roosa Mõmmi, kel vanust täpselt samapalju kui lasteaiamajalgi. Väljapanek sai igati uhke ja pilkupüüdev!

Saali saabudes tervitas peolisi Mõmmi (Inna). Sissejuhatuseks rääkis Mõmmi lühidalt lasteaia ajaloost ning tänastest tegemistest. Seejärel lauldi üheskoos mõmmipere oma laulu ning loomulikult sünnipäevalaulu.

Kõige põnevam osa oli kingituste üleandmine. Kaisumõmmi rühm kinkis suure seinapildi “Lotte”, müramõmmid valiku näpunukke ning marumõmmid memoriini mängu. Saadud kingitused on alati väga kasulikud ning lähevad koheselt ka kasutusse!

Lasteaeda olid õnnitlema tulnud 1.klassi lapsed koos õpetaja Margitiga. Nende esituses kõlas imeilus laul muusikast ning kingituseks anti üle vahva Siili-kruus. Vallamajast tõi tervitusi ja suure kommikoti Anneli. Suur tänu õnnitlejatele!

Pärast õnnitlusi-tervitusi mängiti ja tantsiti. Peolistele pakuti sel aastal pidupäeva-kringlit ning lisaks jagas Mõmmi kõigile kommi!

24.-28. jaanuar oli kuulutatud Leiutajate Nädalaks eesmärgiga üles näidata leidlikkust jääkmaterjalist meisterdamisel ja asjade-esemete taaskasutamisel. Nädala raames toimus konkurss “ Leiutis Lottele”, kus osalejatel tuli kodus emme-issi abiga välja nuputada ja meisterdada mingi põnev ja leidlik asi.

Terve nädal käis kõikides rühmades aktiivne jääkmaterjalidest meisterdamine. Kasutati kõikvõimalikku materjali: vanapaberit, erinevaid pakendeid, plastpudeleid ja - topse, korke, kangast, nööpe, puitu, metalli, vanu majapidamisesemeid jne.

Kaisumõmmi rühma lapsed valmistasid õpetaja Ülle eesvedamisel pliiatsitopsi ja lumejänkud, õpetaja Inna juhendamisel seinapildi ja pidupäeva tordi. Inna maalis ka Lotte, millele disainis huvitava raami vanadest pusletükkidest ning meisterdas liikuvad linnud (jaanalinnu, leevikese ja rasvatihase). Väga kaunid olid Ülle poolt meisterdatud ehetekarbid. Kaisumõmmi rühmast osales konkursil Triine-Liis Oja, kes koos emmega meisterdas lillepotiümbrise.

Müramõmmi rühma laste kätetööna valmisid peeglid, linnukesed, mängutopsid, kaunistustega joogikõrred, suur paberpall. Konkursil osales palju lapsi: Reio Allsaar (alarmiga kommikarp, auto), Marko Moorits (traktor, piimaauto, suusataja Andrus Veerpalu), Kadi Lepp (niidirull-liikur), Aureelia Kasar (sahtlitega kummut), Kristjan Tšetšotka (tort), Ingermai Rohtsalu (auto, lennuk), Chrislyn Pung (kõristi), Meribel Marmor (mängutops), Kaur-Erik Kaik (aardelaegas), Agor Nõmmik (auto) ja Sandra Paimla (linnud, konnad).

Marumõmmi lapsed tegid rühmas nööpidest seinapilte, lumememmesid, autosid, maju, pliiatsitopse, pudelmänguasju. Konkursil osalejad: Roko Loog (suur auto), Tauri Rohtsalu (saapasulane, auto), Kalev Must (nuputamispulgad), Joosep Erm (hiire-poiss), Christina Tõnisson (hõljuk, lepatriinu), Andrey Melnikov (pinal), Agne Kööp (apelsinilill), Mehis Moorits (kommikauss), Aksel Nõmmik (auto).

Leiutajate nädal lõppes reedel mängupeoga. Ja ohh üllatust - saalis oli lapsi ootamas Lotte (Tuuli). Pärast laste tervitamist kuulutas Lotte avatuks ka Leiutiste Näituse. Külaline oli vaimustuses laste, nende emmede-isside ja õpetajate leidlikkusest ja käteosavusest.

Lottel olid endal ka kaasas mõned tema parimad leiutised nagu super-hüperpikk joogikõrs ja arvelaud. Igatahes tekitasid need asjad lastes imestust ja elevust. Pärast leiutiste uudistamist kutsus Lotte lapsed ühisesse mängu- ja tantsuringi, sest ega ta ainult asju ei leiuta, vaid ka mänge ja tantse.

Seejärel oli väikestel leiutajatel võimalus ise oma leiutist/meisterdust tutvustada. Rohkemat uudistamist ja elevust tekitas Reio alarmiga kommikarp, mis hiljem tunnistatigi konkursi kõige paremaks tööks.

Kõik konkursil osalejad said Leiutaja Tunnistuse, Lotte-joogi ning neli kõige parimat leiutajat: Triine-Liis, Reio, Marko ja Roko ka eriauhinna. Rühmasid tunnustati spetsiaalse diplomi ja kommikotiga.

Oli üks väga-väga vahva ja omanäoline ettevõtmine. Täname kõiki lapsi ja peresid, kes üritusel kaasa lõid!

21. jaanuaril käisid müramõmmid matkamas. Otsustati aidata metsloomi, kellele see talv suure lumerohkuse tõttu kerge pole olnud. Seljakotid seljas, asutigi teele Paia oja poole. Ilm oli parajalt külm ja teekond pikk, aga lapsed rõõmsameelsed ja tahtmist täis. Osa lapsi uuris terve tee hoolega loomade jälgi. Kus arvati olevat jänest hüppamas käinud, kus rebast luusimas. Metsa äärde jõudes tühjendati oma moonakotid, kaasa oli võetud porgandeid, saia, kartulit, kapsast jms. Loomade toidulaud sai päris rikkalik. Uuriti jälgi, loomaradasid ja arutati, kes loomadest mida sööb. Et tagasiteele jõudu jätkuks, maiustati kommiga ja joodi kuuma teed.

Marumõmmid käisid metsloomadele süüa viimas kolmapäeval, 26.jaanuaril. Matk oli planeeritud küll paar nädalat varemaks, kuid ilm oli olnud väga vihmane ning seepärast tuli matk edasi lükata. Seekord oli ilmataat andnud ilusa päikeselise ilma. Nii pandigi seljakotid selga ja asuti teele. Marumõmmidki uurisid jäljeridasid, üsna hästi tunti ära jänese jäljed. Värskelt sadanud lumel leiti ka kitsede radasid. Päris metsaääres arvasid osad lapsed, et siit on vist karu kõndinud. Arutluse käigus jõuti seisukohale, et karuott peaks veel talveunes olema ning nii tunnistati jäljed hoopis inimeste omadeks. Huvitavaid jälgi leiti sealt paigast, kuhu müramõmmid eelmisel nädalal metsloomadele toitu olid pannud. Seal oli uue toidu ootuses hoolega lumes kraabitud, huvitavaid jälgi ei suutnud tuvastada isegi õpetajad. Metsloomadele pandi igasugust söögikraami – leiba, porgandit, kartulit jne. Rokol oli kaasas isegi ämbritäis vilja. Kostitati ka ennast sooja teega, et külm naha vahele ei poeks. Tagasi tulles juhtus marumõmmidega veel üks huvitav asi – taevas märgati väikest liikumatut valget laiku. Kolmnurgakujuline pilveke seisis ühel kohal, kuni õhku haihtus ja lapsed olid üsna kindlad, et see oli ingel, kes meid metsateel saatis. Julgemad marumõmmid tegid koos Tuuliga ka metsas väikse tiiru. Väga hästi mõisteti, kui raske on loomadel paksus lumes kõndida. Ülejäänud lapsed proovisid koos Ingraga lume alt rohtu välja kaevata, mis neil aga kuidagi ei õnnestunud. Metsloomadele süüa viima plaanime veelgi minna, ent siis kõik ühiselt!

Reedel, 11.veebruaril tähistas lasteaiapere kirjanik Heljo Männi 85.sünnipäeva mängupeo-karnevaliga, kuhu olid oodatud eelkõige tegelased kirjaniku loomingust. Peole oli saabunud hästi palju erinevaid loomi, eelkõige Mõmmi-Aabitsa lugude tegelasi. Neid olid vastu võtmas ja koos nendega lustimas Mõmmi (Heidi) ja tema sõbrad Orava Olga (Tuuli), Jänku Juta (Liia) ja Rebase Rein (Inna).

Alustuseks rääkiski Mõmmi armastatud lastekirjaniku elust, tema tööst ja tegemistest ning tutvustas tuntumaid raamatukangelasi. Peolised said vaadata väljapanekut Heljo Männi lasteraamatutest.

Seejärel etendasid Mõmmi ja tema sõbrad lastele lühilavastusi Karu-Aabitsa juttude ainetel. Lastele on aabitsa kangelased ja jutud hästi tuttavad ning põnevusega jälgiti õpetajate etteasteid.

Ühises tantsuringis tantsiti läbi karutants (labajalavalss), oravatants (hip-hop), jänese-tants (jenka), rebasetants (disco). Nalja ja rõõmu oli kuni saali laeni...

Kirjastus Sinisuka poolt oli välja kuulutatud ka üleriigiline üleskutse, mille raames kutsuti kõiki lasteaedu Heljo Männile kingituseks raamatut tegema. Konkursist võtsime ka meie osa ja nii valmisid kõikides rühmades imevahvad raamatud: kaisu-mõmmid - Värviliisud, müramõmmid - Mõmmi Laulik, marumõmmid - Mõmmi lood. Kirjanikule sai saadetud kingituseks õpetaja Inna juhendamisel müramõmmi rühma laste poolt valminud raamat Mõmmi Laulik. Palju, palju õnne!

Esmaspäeval, 14.veebruaril koguneti saali, et üheskoos sõbrapäeva tähistada. Lisaks ühises mängu-ja tantsuringis lustimisele loeti veel luuletusi ja vanasõnu sõprusest ning kingiti üksteisele kaarte ja “südamekesi“.