Alguse tunne - „oli, nagu oleksin ootamatult saanud lõputu suvepuhkuse ja kauba peale veel tasuta reisid kuhu iganes ma tahaksin minna“ - muutub, kui ta näeb kõrvalseisjana maailma kummalisust ja ebaõiglust ning otsustab seda oma üleloomulike võimete abil parandada.

Muuhulgas käib ta ka raamatukogus ajalehti lugemas, sest vaim on ju rahatu ja kehatu ja ise lehte osta ei saa. Selgub, et iga elusa lugeja selja taga seisab kannatlikult elust lahkunud lugeja ja surnud mees mõtleb „taipasin ühtlasi kohe, et raamatukogu olulisus infojagajana ei piirdu ainult elavate inimeste teenindamisega, vaid ka arvukad surnud kasutavad iga päev raamatukogu teenuseid. Selles mõttes oleks õiglane, kui raamatukogude lugemissaalide toetusi märgatavalt tõstetaks, sest ega koolnutegi lugemishuvi ole mingil juhul tähtsusetu.“

DAGMAR LEPP
ÖÖD KOLLASES AUTOS

Kollane auto – takso – ja tema juht Liise viivad lugeja kohtuma terve galeriitäie kirevate klientidega, kellest igaüks jätab Liisesse suurema või väiksema jälje. Tänu klientidele saab ka Liise jõudu leppida mehe kaotusega ning minna edasi eluga, õppides taas elama ja armastama.

TIIT SEPA
KODUKÄIJA

Kunstnik Hinno plaanib pidada rannas sünnipäeva puhul pikniku, ent selle nullib plaanitava peopaiga juurest leitud jõhkralt tapetud naise laip. Hinno ja tema salapolitseinikust armsam Synne otsustavad asja omal käel uurida. Jäljed viivad ühte Eesti aleviku pooleliolevasse majja ning esialgu näib, et loosse on segatud lausa üleloomulikud jõud.

Sündmuste arenedes muutub olukord aina segasemaks ja uurijatele enestele ohtlikumaks, sundides neid isegi elupaika vahetama. Peale uurimisega kaasneva teevad Hinno elu keeruliseks ka naised tema minevikust ja sõbrad, kes toovad kaasa nii põnevaid kui ka naljakaid sekeldusi. Viimaks tundub elu siiski rööbastesse minevat, kuid siis tabab Hinnot löök, mis ta elu pea peale pöörab ja hinge ränga haava lööb.

KÄBI LARETEI
LUDUS TONALIS. KIRG

Autor ise on raamatut tutvustanud järgmiselt: „See raamat räägib iseäralikust lõpetamata armastusloost, mis sai alguse mu kohtumisest ühe ameerika abielupaariga. Ma kirjutan meist nagu mingist mängust, mis nii nagu Ludus tonalis´e muusika, kulgeb ajas ja ruumis kord alla, kord üles, edasi ja tagasi, kord lõpeb, siis jälle algab. Ma mängin, aga ma mängisin üht ohtlikku MÄNGU...“

Raamat muusikast, armastusest, inimestest, elust. Autor valdab sõnade muusikat sama hästi kui helidemaailma.

ALAN BENNETT
TEMA MAJESTEET LUGEJA

Ühel tavalisel kolmapäeval, kui kuninganna Elizabeth II oma koertega aias jalutab, juhatavad viimased ta oma raevuka haukumisega hoovisopis peatuva raamatukogubussi juurde. Lähtudes viisakusest kuninganna laenutab raamatu, järgmine nädal teise ja edasi tema lugemishuvi aina kasvab. See muutub niivõrd valdavaks, et muudab tema käitumistki ja lugemiskirg viib Briti monarhi hoopis ootamatute mõtete ja otsusteni...

Kuninganna mõtted lugemisest eri aegadel:

„Lugemine on nagu lihas, mis areneb“

„Raamatulugemisega inimene küpseb ja pehmeneb“

„Inimene võtab raamatu kätte selleks, et leida oma veendumustele kinnitust“

Südamlik ja omamoodi naljakas raamat lugemise tähendusest ja olulisusest.

SILLE VARBLANE
MITMEKESISED KÖÖGIVILJATOIDUD

Seda raamatut julgen soovitada kõigile, kes otsivad uusi ideid, et valmistada toitu tervislikult ja huvitavalt. Retsepte leidub nii soolasema kui magusama armastajatele. Eriti peaks see sobima lastele kokkamiseks, sest palju leidub küpsetiste, magustoitude ja maiustuste retsepte.

KRISTINA STRAND
KAUNISTAMINE DECOUPAGE-TEHNIKAS

Decoupage-tehnika on kiire ja lihtne võimalus kõikvõimalikke pindu kaunistada. Raamatust leiate juhised koos fotodega, kuidas kasvõi pabersalvräti motiivi, PVA-liimi ja akrüüllakiga värskendada esemeid lillepotist pappkohvrini.

Valmistatavad esemed on grupeeritud aastaaegade kaupa, alates kevadmotiividega lillepottidest kuni jõulukaunisteni. Kasulik ja huvitav raamat igale käsitööhuvilisele.

PER PETTERSON
KUI ME HOBUSEVARGIL KÄISIME

1948.aastal veedab 15aastane Trond oma suve koos isaga maal. Ootamatud sündmused muudavad aga tema elu igaveseks. Varahommikul ette võetud seiklus – koos Joniga hobusevargile minek – lõpeb tragöödiaga. Vana mehena üksikus maakandis elav Trond satub kokku mehega sellest saatuslikust suvest ning on sunnitud vaatama tagasi minevikku.

„Kui me hobusevargil käisime“ on võimas ja kaasahaarav romaan täiskasvanuks saamisest ühelt tänapäeva parimalt Euroopa kirjanikult.

JOHANNA MARIA PRANGEL
ÖKOVANAEMA & MARTIN

Ökovanaema on peaaegu nagu tavaline vanaema. Ainult et tal ei ole halle juukseid ja prille. Ta elab maal, kus tal on tilluke suure köögiga kollane maja. Suures köögis küpsetab ta Martinile maailma parimaid pannkooke.

Lõbus raamat Martini vanaemast, tema kodust, aiast, naabritest, naabri loomadest ja muidugi vanaema tarkusest.

Illustratsioonideks on vahvad lastejoonistused.

REELI REINAUS
MUST VARES

Noorteromaan, kus peegeldub elu sellisena nagu ta Eestis hetkel on .

Liis kolib perega pealinna elama, mis toob kaasa koolivahetuse. Uues klassis on selgelt välja kujunenud kambad, kuhu kuulumine on kas in või out. On aga poiss, kes ei kuulu selgelt kellegi juurde – Seth, teise nahavärviga lastekodupoiss, keda kutsutakse Ahviks.

Liis sekkub olukorda ja üritab seda muuta ning õnneks tuleb talle appi Elu Ise. Sethi päritolu saab selgeks, aga kas see tõstab tema mainet teiste klassikaaslaste silmis?