Vaatlusi tehti rohkem teisel vaatluspäeval (55%), populaarsemad vaatlusajad olid vahemikus kl 10-12.30. Üksi vaatles 84% vaatlejatest, kahekesi üle 12%, ühel juhul vaadeldi ka seitsmekesi. Üle 95% vaatlustest tehti aedades, 4% parkides ja alla 1% kalmistutel.

Vaatluskohas toideti linde enam kui 98% juhtudest. Üle poole osalejatest toitsid linde ühes söögikohas, veerandil linnusõpradest oli aias kaks toitmiskohta, kaheksandikul kolm ja 2,5% küsimustikule vastanutest toidab linde aias korraga enam kui viies kohas.

Etteantud valikvastuste põhjal eelistavad linnud eelkõige päevalilleseemneid, pekki ja rasvapalle. Lisaks mainiti populaarsete linnutoitudena veel saia, tangu, hirssi, isevalmistatud rasvapalli, kõrvitsaseemneid, rapsi, kartuleid, õunu, kanade jõusööta, seesamiseemneid, tammetõrusid, pihlakamarju, linaseemneid, maapähkleid, riisi, tatart ja nuudleid. Eksootilisemate toitudena tasub veel ära märkida rosinad, jõhvikad, kama, kookospähklid, või ja räimed.

Keila Lehe kommentaar:

Keila linnast osales eelmise aasta linnuvaatlusel 9 inimest, Keila vallast 8.

Seda on äärmiselt vähe, arvestades meie linna suurt territooriumi ning eramajade ja parkide rohkust. Keila Leht liitub Eesti Ornitoloogia Ühingu üleskutsega hakata sellel nädalavahetusel linde loendama ja vaatlustulemusi Tartusse saatma. Muidu võib tõesti jääda mulje, et peale kajakate teisi linde Keilas ei elagi.
_________________________________________

Eesti Ornitoloogiaühing kutsub kõiki linnusõpru osalema 28. ja 29. jaanuaril toimuval talvisel aialinnuvaatlusel TALV 2012. Osalema on oodatud kõik, kes tunnevad või tahavad tundma õppida talvel koduümbruses esinevaid linde.

Hea lugeja, milliseid huvitavaid linde oled oma koduaias või akna taga näinud? Saada pilt või lugu aadressile rahvahaal@eestielu.ee või täida vorm siit.