Daylight on mittetulun­dusühing, mille tegevuseks on teavitustöö koolivägivallaga seotud teemadel. Meie püüd on tuua ühiskonna tähelepanu antud teemaga seotud problee­midele ning kutsuda üles kõiki kaasa aitama, et igal lapsel ja noorel võiks olla oma koolis hea ja turvaline keskkond õppimiseks http://daylight.ee/

Tänapäeval on internet vahend, mille kaudu oma elu elame. Koolivägivald võib sinnagi kanduda. 7. märtsil osalesime Tartus Tiigrihüppe konverentsil „Targalt inter­netis", kus räägiti meie kõigi targemast internetikasutusest, privaatsusest ja vastutusest sotsiaalmeedias jms. Nii õpe­tajatele, õpilastele kui vane­matele pakub abi veebiportaal www.targaltinternetis.ee või tasuta Lasteabi telefon 116111. Abi võib saada ka www.polit­sei.ee/veebikonstaabel.

Viimatimainitud konve­rentsil esines ka Tallinna Pere­keskuse psühholoog Tiiu Me­res. Tema sõnul võivad noored olla mõnikord nii keerukas olukorras, et pole nagu kelle­gagi rääkida. Üle 12-aastastel lastel on tema sõnul vanema­tega väga raske oma muresid arutada. Isegi väga häid vane­maid ei taha lapsed tegelikult kurvastada. Alati ei saa laps ka sõpradega rääkida - pigem õnnestub see siis, kui on ea­kaaslaste seas hea positsioon. Kui on häbi või süütunne, on raske sõpradega rääkida. Usaldusväärsete veebilehtede aadressid, kus anonüümsed netinõustajad aitavad: www.lahendus.net ja www.pk.ee.

Imavere koolis on kord kuus kohal KENKi psühho­loog Silva Ott. Tel: 526 47 45, e-mail: silvaott@gmail.com. Nõustamine on õpilasele ja vanemale tasuta. Pöörduda võib otse nõustaja poole või minule teada andes.

Meie osalemisest tugiõpi­lasliikumises (põhikoolitus, suvekool) on varasemates leh­tedes juttu olnud. Sel kevadel tahame koos noortekeskusega alustada T.O.R.E. - laiendkoo­litusega 6.-9. klassi õpilastele. Loodame, et läbi vahvate te­gevuste ja mõtlemapanevate arutelude suudame paremini selgeks saada hea ja halva pii­rid siin elus ning selle, kuidas kaaslastele vajadusel abiks olla.