Autoga pika maa sõitmine ei olnud üldse meie soov ja tahaks ju ikka omakandi inimestega koos toredalt aega veeta. Tantsimise soov jäi, samuti unistus, et tantsimas saaks käia ka oma koduvallas. Nii tekkiski mõte korraldada Viimsi oma tantsuõhtu.

Esimene tugirühma koosolek toimus Viimsi Peokeskuses (Pargi tee 12). Põnevaid ideid pakkusid välja Aina Saarna, Aime Salmistu, Mailis Alt, Indrek Pappel, Jaan Papagoi ja allakirjutanu. Eesmärk on korraldada pidu, kus viimsilased saaksid mõnusalt aega veeta, omavahel suhelda, head muusikat kuulata ja selle saatel tantsida.

Lepiti kokku, et esimene tantsuõhtu on 21.02 kell 19 Viimsi Peokeskuses (Pargi tee 12). Seekord on tantsuõhtu neljapäeval, edasisi üritusi loodame korraldada reedeti.

Tänaseks on registreerunud juba 34 osavõtjat. Praegu ei ole veel täpne kava paika loksunud, võime aga kinnitada, et tantsuks mängib ansambel ja vahepaladeks on kutsutud huvitavaid esinejaid. Kindlasti ei tasuks selle pärast tulemata jätta, et äkki ei oska piisavalt hästi tantsusammu seada. Võin kinnitada, et olen ise samuti hädas õigete tantsusammudega ja sellest tulenevalt oleme kutsunud peole ka Viimsi peotantsukursuste korraldajad, kes tulevad meile mõningaid põhisamme õpetama. Heidame koos pilgu ka ajalukku ning tuletame meelde, kuidas kolhoosi ja sovhoosi ajal Viimsi rahvas pidutses.

Ootame kõiki tantsu- ja seltskonnahuvilisi meiega koos lõbusalt aega veetma ja oma neljapäeva õhtusse sära lisama. Täiendav info tantsuõhtu kohta on üleval ka Lubja külaseltsi kodulehel www.lubjakylaselt.ee või leia meid facebookist - Lubja Külaselts. Võimalusel palume tantsuõhtule eelnevalt registreerida e-maili aadressil info@ lubjakylaselts.ee või telefonil 517 2941, Raimo Tann.

Õhtu pilet on 10 eurot, mis sisaldab tervitusnapsu. Täiendava söögi ja joogi saab osta peokeskuse baarist.

Tartu koolmeister Carl Heinrich Niggoli sõnadega on tants: "rõõmus muusikatükk, mis teeb meele ja südame rõõmsaks. Enamiste ei jää see rõõm aga mitte südamesse varju, vaid näitab ennast kõige esiteks näo peal ja silmades, siis hääles, kõnes ja viimati tegudes." Oleme kindlad, et need õhtud kujunevad meeldivaks traditsiooniks ja oodatud sündmuseks kõigile osavõtjatele !